Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Lokinak is lesz akadémiája!

| 2010. 02. 10. | 13:33:38
Debrecen – 800 millió forintból épülhet meg a DVSC Labdarúgó Akadémia Pallagon. Az első osztály már az idén indul, jelentkezni február 19-ig lehet. +Képgaléria
A Lokinak is lesz akadémiája!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású elképzeléseket tervez valósággá tenni a város, a DVSC és az egyetem. A három szerepvállaló képviselői szerdán bejelentették, hogy Pallagon 800 millió forintos beruházás keretében épül meg az új futballakadémia. Debrecen a legmagasabb, polgármesteri szinten képviseltette magát a sajtótájékoztatón: Kósa Lajos elmondta, hogy mindez perdöntő vállalás a debreceni focijövő szempontjából, amely rendkívül fontos a városnak.

Az akadémiát működtető nonprofit gazdasági társaságban (amelynek vezetőjéről még nem született döntés) 1/3-1/3-1/3 arányban lesz majd tulajdonos a város, a DVSC és az egyetem, mégpedig a következő konkrétumokkal: az egyetem a Balásházy János Szakközépiskola által biztosítja az iskolai és a kollégiumi elhelyezést, valamint a kezelésében lévő, a pallagi buszfordulónál található, a 4-es út felé eső 12 hektáros területet, míg az anyagiakat a cívisváros és a DVSC teremti elő, a remények szerint többek között pályázati pénzek elnyerésével.
A beruházás több ütemben valósul majd meg, a most szeptemberben induló első akadémiai osztály a Balásházy rövidesen felújítandó pályáján kezdheti majd a munkát.

Szima Gábor, a DVSC Futball Zrt. első embere a tervezett edzőközpont részleteiről is beszélt. Elmondta, hogy 9 füves, 1 műfüves nagypálya, valamint 3 kis műfüves pálya építését tervezik, természetesen a kellő kiszolgáló épületek (öltözők, orvosi szoba, konditerem) mellett. A pályákat nemcsak az akadémiai tanulói használhatják majd, a hatosztályos gimnáziumot a Balásházyban kezdő 12-13 éves (a 6. osztályt már befejezett) fiatalok mellett már 6 éves kortól indítanak képzéseket. – Jártunk már néhány akadémián itthon és külföldön is, de ha mindez megvalósul, a debreceni nemcsak az ország, hanem egész Európa egyik legszebb, legmodernebb utánpótlásközpontja lesz – szögezte le Szima Gábor.

A Debreceni Egyetem képviseletében Bács Zoltán, az Agrártudományi Centrum elnök-helyettese többek között arról beszélt, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg az akadémisták előtt: amelyikük úgy dönt, hogy egyetemen szeretné folytatni tanulmányait, a debrecenin megteheti, már persze ha tanulmányi eredményei, illetve képességei erre predesztinálják. Az mindenesetre biztos, hogy nincs Magyarországon olyan másik fociakadémia, amely a felsőoktatásba való belépés esélyét is biztosítaná.

Cserpák Ferencné, a Balásházy igazgatónője mindehhez hozzátette: a szakközépiskola ezzel a döntéssel párhuzamban szeptembertől hatosztályos gimnáziumi osztály is indít (ezt a nevében is jelezni fogja), még pedig úgy, hogy az idegennyelv tanulás kiemelt szerepe mellett a tanrendet úgy állítják össze, hogy lehetőség legyen a délelőtti és a délutáni edzésre is. A lényeg: a 6. osztályt most befejező, a hetediket szeptemberben kezdő tehetségek jelentkezését várják február 19-ig, érdeklődni az iskolánál, a www.balashazy-debr.sulinet.hu internetes címen, a hivatalbalashazy@freemail.hu e-mail címen, illetve a 450-306-os telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.