Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Győr megnyerte nekünk a bajnokságot!

| 2010. 05. 23. | 21:24:02
Debrecen - A cím persze torzít, mert egész éves teljesítmény alapján lett bajnok a DVSC, de ennél sokkal elegánsabb végső diadalt, címvédést reméltünk. A Loki kikapott Kecskeméten, a Videoton pedig Győrben.
A Győr megnyerte nekünk a bajnokságot!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Piros-fehérben léptek pályára a piros-fehérek. Igen, érdemi információt tartalmaz a mondat: a mieink piros nadrágban és fehér mezben futottak ki a pályára, ezt mostanában nem nagyon láttuk. Győzelem vagy halál – sok Loki-drukker fogalmazta meg így a vágyait, azaz ha nem nyer a csapat a Széktói stadionban, akkor ne is legyen bajnok!

Ehhez képest a frász jött ránk az elején, mert a Kecskemét igencsak agilisan kezdett, a 11. percben Montvai alig fejelt mellé. Két perc múlva Montvai újabb ziccert hagyott ki, annyi különbséggel, hogy ezúttal nem mellé, hanem fölé fejelt közelről. A Loki-védelem előtt két védekező középpályás, Varga és Ramos futballozott, mégis nagyon könnyen jött előre a Kecskemét. Úgy tűnt, mintha a hazaiak hajtanának a bajnoki címért, és nem a debreceniek.

Az első valamirevaló Loki-lehetőségre a 23. percig várni, ekkor is a hazai védők szerencsétlenkedése vezetett a helyzethez. A 29. percben Yannick már épkézláb akció végén került helyzetbe: Yannick, a volt kecskeméti ziccerben durrantott fölé. A gondjainkat szaporította, hogy Feczesin idejekorán cserét kért, Rezes állt be helyette. A 31 percben Coulibaly cselezte be magát a 16-oson belülre, az alapvonalról jól adott vissza, érkezett Bodnár, akinek a lövése után a labda majdnem utat talált a kecskeméti kapuba, de a gólvonalon a védők üggyel-bajjal tisztázni tudtak. Bodnár hevesen büntetőt reklamált kezezés miatt, amiért sárgát kapott. A televíziós visszajátszás sem volt perdöntő.

A félidő hajrájában már mezőnyfölényt harcolt ki a Loki, de jött a hidegzuhany a félidő utolsó percében: ismét elmélázott a DVSC védelme, Csordás pedig – hintába ültetve Fodort és Szélesit - megszerezte a vezetést a Kecskemétnek. A szünetben sok Loki-szurkolót a szívinfarktus környékezett.

Ennek így nem lesz jó vége! – gondolhatta a Loki stáb, mely Ramos helyére Dombit küldte harcba. Négypernyi játék után a második félidőben Yannick hozta nagy helyzetbe Czvitkovicsot, de ő 10 méterről rosszul célzott, nem sokkal később Coulibaly közeli lövésébe lépett bele egy védő. Válaszul Csukics bombázott távolról, Polekszicsnek bravúr kellett a mentéshez. A Loki mezőnyfölényben játszott, de gól nélkül ez mit sem ért. Ráadásul a kecskeméti kontrák állandó veszélyt jelentettek.Az utolsó húsz percre újoncot avatott Herczeg András, a csatár Etogo az abszolút enervált Bodnárt váltotta.

A debreceni szurkolók tehetetlenségükben fogták a fejüket, rágták a körmüket. Tíz perccel a vége előtt még bukásra állt a Loki, és nem került közelebb a gólhoz. Ekkor több mint kétezer debreceni kérdezte meg, hogy "Mi a f...sz van?", majd válaszolt is: "Kurva gyenge!" Éppen ekkor jött a jó hír, hogy a Győr megszerezte a vezetést a Videoton ellen, és mint utóbb kiderült ez a DVSC ötödik bajnoki címét jelentette. Természetesen nagyon örülünk, de nem ezt, és nem így reméltük.

Soproni Liga, 30. forduló
Kecskeméti TE-Ereco – DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Kecskemét, 6000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Medovarszki)
KTE: Holczer – Némedi, Gyagya, Lambulics, Alempijevics – Bori, Csukics, Koncz, Litsingi (Schindler 89.) – Csordás (Simon 74.), Montvai (Savics 81.)
DVSC: Polekszics – Bodnár (Etogo 69.), Szélesi, Fodor, Laczkó – Ramos (Dombi 46.) – Feczesin (Rezes 33.), Varga J., Czvitkovics, Yannick – Coulibaly
Gól: Csordás (45.)
Sárga lap: Alempijevics (19.), Feczesin (19.), Bodnár (32.), Bori (87.), Coulibaly (87.)

A 30. forduló eredményei és a bajnokság végeredménye:

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lezárt ügy: a debreceni rendőrök az ATM-nél csaptak le az ukrán csalóra
Lezárt ügy: a debreceni rendőrök az ATM-nél csaptak le az ukrán csalóra
Társa, Danylo Vinnik ellen jelenleg is körözés van érvényben.
Hirdetés
Hirdetés
Autók ütköztek a 4-esen, Debrecennél
Autók ütköztek a 4-esen, Debrecennél
Baleset a Külső Szoboszlói úton.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.