Hirdetés

Új csillagai születtek Debrecennek

2015.02.06. 19:39

Új csillagai születtek Debrecennek
Nagy Bence, le a kalappal! (Fotók: Horváth Attila)

A vérüket adták érte! A sportbarátoknak szombaton délután nem a tévé előtt a helyük, hanem a lelátón. Hajrá, Debrecen!

Hirdetés

Már csak a legjobb négy maradt péntekre minden súlycsoportban, leszűkűlt a mezőny, ugyanakkor izmosodott is a Debrecenben zajló Bocskai-emlékversenyen. Az elődöntők során igazán remek bokszolókat láttunk a kötelek között, és hallatlan örömünkre egy debreceni fiatalember is belépőt váltott a nemzetközi mezőny élmezőnyébe.

Kezdjük is vele! Nagy Bence (91 kg) négy közé jutása már önmagában hatalmas bravúrnak számított ebben a kemény mezőnyben, tekintettel arra, hogy először bokszol nehézsúlyban, korábban ugyanis a bátyjához, Péterhez hasonlóan a félnehézsúlyt erősítette a DVSC-nél. Ráadásul nem csak a magasabb súlycsoportban, hanem még a felnőtt mezőnyben is zöldfülű. Nos, a szorítóban ez nem látszott. Az egyiptomi Ibrahim Samy Abdala férfiasabb egyén benyomását keltette fizikailag, de Bencében volt a nagyobb szív! Naná, hogy űzte-hajtotta a közönség! Sziporkázó meccset vívtak a fiúk a ringben, a debreceni tapadt az egyiptomira, aki kizökkent a ritmusból és szabálytalanságokkal próbálta megtörni a mi fiúnk lendületét. Nem sikerült. Bence ment előre, hajtott, ütött, és nyert!

– Rendkívül boldog vagyok, álmomban sem gondoltam volna, hogy életem második Bocskai-emlékversenyén eljutok a döntőig. Ha már itt vagyok, akkor mindent megteszek a végső sikerért. Tudom, hogy a döntőbeli ellenfelem egy kemény, nagyot ütő horvát srác, de odaállok, aztán lesz, ami lesz! – mondta a meccs után a Cívishírnek Nagy Bence.

A rendkívül szerény és szimpatikus debreceni bunyós nem tudott felengedni és önfeledten ünnepelni a parádés győzelme után, mert a bátyja, Nagy Péter (81 kg) órákkal később, az elődöntők hajrájában lépett csak szorítóba. Ráadásul úgy, hogy a csütörtöki meccse után a kórházban kötött ki, mert egy fejelést követően csúnyán felrepedt a szemöldöke, és több öltéssel varrták össze. A bokszolókat azonban keményfából faragták, a korábbi kétszeres magyar bajnok Nagy Péter friss sebbel is vállalta a bunyót a döntőbe jutásért. A hazai pálya kötelez! Mi az hogy!

Péter még nagyobb szívvel küzdött, mint az öccse, úgy ütötte a lengyel Lukasz Staniochot, hogy a második menet derekán már sajnálni kezdtük a vendég legényt. A végén kétség nem férhetett a debreceni sikerhez! Üröm az örömben, hogy az egy nappal ezelőtt összevarrt szemöldöke felnyílt.

- Az első menetben nagy fájdalmakat éreztem, amikor a lengyel eltalálta a sérült szemem, utána azonban már nem érdekelt, csak mentem előre a győzelemért. Bevallom: a végére nagyon elfáradtam. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem, az orvosok döntik el, hogy kiállhatok-e a döntőre - fogalmazott a meccs után turbánnal a fején a debreceni bunyós.

Nagy Péter a szemöldökét adta a győzelemért! 

Ugyan nem debreceni színekben, de testben és lélekben debreceniként vívta ki a döntőbe jutást a szupernehézsúlyú Bernáth István, aki az egyiptomi Ahmed Madin Eissa Kassemet múlta felül imponáló magabiztossággal, és az aranyért a török Ali Eren Demirezzzel bokszol.

A hazai közönség kegyét ugyanúgy élvező hajdúsámsoni ász, Varga Miklós is a végső sikerét küzdhet, miután pénteken egy kőkemény, a végsőkig kiélezett csatában múlta felül a török Volcan Gölceket, és a döntőben az egyiptomi Mahmud Abdelaallal néz farkaszemet.

A szombati finálék a Sport TV élő közvetítése miatt pontban 14.45-kor kezdődnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A hithű debreceni sportbarátoknak azonban nem a tévé előtt a helyük, hanem a lelátón. Zúgjon a Hajrá, Debrecen! Zúgjon a Hajrá, Sámson! Zúgjon a Hajrá, magyarok!

Szóljon hozzá!

Hirdetés