Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa: Debrecen felveszi a kesztyűt!

| 2012. 11. 28. | 16:04:21
A polgármester szerint senki se menjen "nyusziként" a ringbe.
Kósa: Debrecen felveszi a kesztyűt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen vezetői a jövőben szeretnék, ha az eddigieknél is komolyabb sikereket érne el a város az amatőr ökölvívásban, ezért is vállalkoztak arra, hogy a hagyományos, februárban sorra kerülő Bocskai István nemzetközi emlékverseny előtt két hónappal megrendezzék a férfi felnőtt bajnokságot, amely jövő hét szerdától szombatig tart majd.

A két esemény budapesti sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a megyei jogú város polgármestere arról beszélt, hogy a debreceni régióban manapság is sok jó bokszoló van, ám Váradi János olimpiai bronzérme (1980, légsúly) óta igazán kiugró eredményt nem tudott elérni helybéli öklöző, amin változtatni szeretnének. Jelezte, a város keresi a lehetőségeket, hogy a helyi boksz előrelépjen, s ebben jelenthet segítséget az országos bajnokság, melynek most először lesz házigazdája a hajdúsági város.

A politikus az egész magyarországi ökölvívással kapcsolatban is nagyobb elvárásokat fogalmazott meg a jövőre nézve, mert szerinte a londoni olimpián a magyar versenyzők bátortalanok voltak, és ez vezetett vereségeikhez, épp ezért meg kell változtatni a hozzáállást a riói olimpiáig, hogy akkor már senki se álljon "nyusziként" a ringbe, hanem a cél a bajnoki cím legyen a sportolók számára.

Azt elismerte, hogy eddig - a többi sportághoz hasonlóan - a boksz is nehéz helyzetben volt, nagyon kevés pénzből kellett gazdálkodnia, a körülményei rosszak voltak, ám a jövő évtől mindez megváltozik, hiszen a kormány 14 olimpiai sportág - köztük az ökölvívás - számára összesen évi 15 milliárd forintot biztosít. Szerinte, ha a magyar adófizetők pénzéből ennyi pénzt áldoznak a sportra, akkor elvárható, hogy az eredmények is jöjjenek, ami a szövetségek felelőssége lesz. Azt hangsúlyozta, hogy a pénz még nem elég a kiemelkedő eredményekhez, fontos a megfelelő szakmai munka. A jövőre vonatkozóan az a cél, hogy a kiemelkedő sportolókat nevelő edzők megfelelően legyenek fizetve, mint mondta, jobban keressenek mint a polgármesterek.

Az 57. Bocskai Emlékversennyel is a nagy célokat szeretné a város szolgálni, ezért azt támogatja, hogy a lehető legerősebb, lehetőleg kubaiakat, oroszokat felvonultató mezőny gyűljön össze jövő februárban, mert a magyar bokszolók számára elengedhetetlen, hogy minél jobb ellenfelekkel küzdhessenek meg, és ne egy-egy világversenyen találkozzanak először a legjobb nemzetek versenyzőivel, mert az szinte biztos bukást jelent.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívók Szakszövetségének elnöke egyetértett Kósa Lajossal abban, hogy a magyar bokszolók hozzáállásán változtatni kell, s egyben nagy lehetőségnek nevezte a jelentősen, sokszorosára növelt állami támogatást. Mint mondta, ez a magyar boksz több komoly, hosszú ideje húzódó problémáján segít, így például biztosítani lehet majd a sportolók megfelelő számú és színvonalú versenyeztetését, és az edzők megfelelő honorálását. Hangsúlyozta, négy év elég arra, hogy komoly eredményeket hozzanak a bokszolók.

A MÖSZ első embere változásokat is bejelentett a sportág szakmai munkájában. Felkérte a profiknál veretlen, a profiknál és az amatőröknél is világbajnok Erdei Zsoltot szakmai igazgatónak. Jelezte, "Madár" elvállalta a feladatot, ám csak jövő szeptembertől, mert addig még él a szerződése Lou Di Bella amerikai promóterrel, aki még a megállapodásuk szerint két meccset szervezhet neki.

Szintén változás, hogy a válogatottaknál menedzserek dolgoznak majd a jövőben: a férfiaknál Bolla Szilárd, a nőknél Belinszky Krisztina, az utánpótlásnál pedig Wida József.

Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az országos bajnokságon az olimpia után visszavonult Káté Gyulát leszámítva a teljes magyar élvonal, több mint száz versenyző ott lesz majd. Az Oláh Gábor utcai csarnokban a program jövő szerdán, csütörtökön, illetve pénteken, az elődöntők napján is 15 órakor kezdődik, a szombati finálék pedig 11 órától indulnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fenyegetőzés miatt mehet börtönbe a hajdú-bihari nagypapa
Fenyegetőzés miatt mehet börtönbe a hajdú-bihari nagypapa
Megpróbálta visszaszerezni unokája kerékpárját.
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!