Hirdetés

Huszonhat évesen visszavonul a DVSC bajnoka

2015.02.02. 10:29

Huszonhat évesen visszavonul a DVSC bajnoka
Deél Szabolcs (jobbra) kiszáll a csapatból (Fotó: magánarchívum)

Úgy érzi, kiégett...

Hirdetés

A DVSC bunyósa, Deél Szabolcs hosszú tépelődés után úgy döntött, hogy a versenyszerű ökölvívással felhagyva inkább a civil életre koncentrál mostantól - adta hírül a dvscboxing.hu.

A nehézsúlyú kiválóság 2007-ben a mostani ifi, akkor juniornak nevezett korosztályban nyert magyar bajnoki aranyat, s ugyanebben az esztendőben felnőtt ob-bronzot. Később, 2012-ben a felnőtteknél is felért a csúcsra, hiszen egy emlékezetes tornán, Debrecenben múlt felül mindenkit, s szerzett bajnoki címet. A nemzetközi porondon (sokszoros magyar válogatottként) a finn Tammer torna második és a török Ahmet Cömert torna harmadik helye két kiemelkedő eredménye Szabinak.

Legutolsó nagy megmérettetése a decemberi, kecskeméti országos bajnokság volt, ahol még egy újabb bronzot összebunyózott, de - utólag így vélte - nem volt benne már ott sem az igazi bokszérzés...

- Úgy érzem, kiégtem. Elég volt ennyi. Nem akarom azt mondani, hogy biztosan végleg felhagyok a bunyóval ezen a szinten, mert furán jönne ki, ha esetleg később ismét elindulnék valami versenyen, de jelenleg azt gondolom, hogy a munka eléggé kitölti az életemet. Az edzésekre olykor azért le-lejárok, de ennyi.

Szabó Sándor, a DVSC elnöke a következőképpen kommentálta ezt a helyzetet: "Szabi sok éven keresztül szolgálta becsülettel a klubot, nekem személy szerint is az egyik kedvencem, jó egészséget, sikereket kívánok neki a civil életben!

Szóljon hozzá!

Hirdetés