Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez Debrecen!

| 2009. 08. 20. | 00:39:29
Győzött a DVSC Szófiában, és ezzel beteljesülni látszik az álom. A Loki minden tekintetben jobbnak bizonyult a bolgár bajnoknál. Nagy a csapatunk!
Ez Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon féltünk a kezdeti Levszki-rohamoktól, szerencsére alaptalanul. A lokisták ugyanis rendkívül fegyelmezetten futballoztak, de az sem túlzás, hogy elegánsan, higgadtan verték vissza a bolgár próbálkozásokat. A 12. percig a Levszki semmi veszélyt nem jelentett a debreceni kapura, s ekkor jött a debreceni csoda Bodnár előadásában. A debreceni jobbszélső váratlanul akkora dugót ragasztott 30 méterről a bal felsőbe, hogy arról a szemtanúk az unokáiknak is mesélni fognak. Sokkot kaptunk!

Bodnár nevét imába foglaljuk, de meccs pörgött tovább. Láss csodát, a Loki 30 perc után akár 3-0-ra is vezethetett volna: előbb Szakály tévesztett célt centiméterekkel, majd, Czvitkovics fejelt kapufát. Aztán Leandro, majd Coulibaly lőtt fölé ígéretes helyzetből! Jobban játszott a Loki! Mit jobban! Uralta a meccset a debreceni legénység! Alig hittünk a szemünknek!

A Levszki csak a félidő hajrájában kezdett némi nyomást gyakorolni a Loki kapujára, és láttunk két hajmeresztő szituációt, de ezeket nem lövések, hanem a kapunk előtt elsuhanó labdák okozták. Ennyire volt képes a bolgár bajnok az első félidőben, semmi többre.

A szünetben Bodnár találatát szavaztuk meg az évszázad góljának, de sajnos nem úgy kezdődött a második játékrész, ahogyan arról az első után ábrándoztunk. Nagy elánnal kezdett a szünet után a Levszki, és hat perc után a francia Bardon be is lőtte a ziccerét. El kell ismerni, hogy ez is nagy gól volt, még ha nem is akkora, mint a Bocié.

Ez padlóra küldött minket, szurkolókat, nincs mit szépíteni a helyzeten. Szerencsére a pályán lévő fiaink csak megrendültek, és hamar magukhoz tértek. Rövidpasszos játékkal operáltak, és megállították a vérszemet kapó bolgárokat, akik ugyan mezőnyfölényt harcoltak ki, de Polekszicsnek a gól óta nem akadt dolga. Csak húzzuk ki 1-1-gyel! – szólt a debreceni vágy, amikor volt hátra még 20 perc. A feszültség csak fokozódott, hol mi kerültünk helyzetbe, hol a hazaiak. Teljesen nyílt  csata zajlott a pályán, azaz lelket melengető volt látni debrecenieket, hogy nem „sündisznó” focit játszottak, hanem ugyanúgy próbálkoztak, mint a hazaiak.

És megint Dombi Tibi! Minden idők legjobb Loki-cseréje úgy varázsolta Czvitkovics lábára a labdát, ahogy azt a labdarúgás nagykönyvében megírták, és ismét vezetett a magyar bajnok! Akinek ekkor még volt ép hangszála, az nem vérbeli Loki-drukker! A DVSC továbbiakban serm "bunkerfocizott", hanem tetszetősen futballozott. A végéig már említésre méltó nem történt, a Herzceg-gárda óriási lépést tett a továbbjutás, a gazdagság felé.

A visszavágót kedden játsszák a Puskás-stadionban. Mindenki Budapestre!

Bajnokok Ligája, 4. selejtezőkör, 1. mérkőzés:
Levszki-DVSC 1-2 (0-1)
Szófia, Asparuhov-stadion, 28 ezer néző.
Levszki: G. Petkov – Topuzakov, Ganev, Minev, Lúcio Wagner – Szarmov, Bardon – Zé Soares, G. Hrisztov (Krasztovcsev 86.), Jovov (Joazinho 71.) – Taszevszki (Ortega 61.). 
DVSC: Polekszics – Bodnár L., Máté P. (Komlósi 16.), Mészáros, Leandro – Czvitkovics (Ramos 79.), Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Dombi 54.) – Coulibaly, Rudolf.
Gól: Bardon (51.), illetve Bodnár (12.), Czvitkovics (76.)

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Az olcsóbb konstrukció további útépítéseket tesz lehetővé.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés