Hirdetés

Debreceni szelfi az olimpiai megnyitóról

2014.08.17. 09:53

Debreceni szelfi az olimpiai megnyitóról
Komor László

A kínai metropoliszban pompás ceremóniát rendeztek.

Hirdetés

A szombati ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a II. nyári ifjúsági olimpia Nankingban. Hat éve a pekingi olimpián négy óráig tartott az ünnepség, és a nankingi szervezők az akkori visszajelzéseket figyelembe véve ígérték, a mostani ceremóniát közel sem húzzák el annyira, végül két óra alatt vezényelték le - számolt be a megnyitóról a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja.

Az ünnepségen a fiatalos életerő megjelenítése került előtérbe, illetve a szervezők a kínai metropolisz gazdag történelmét is bemutatták. A műsor része volt a résztvevő nemzetek zászlainak felvonultatása. A magyar zászlót az (arany)éremre is esélyes kalapácsvető Halász Bence vitte. A felnőttek olimpiáitól eltérően az ifjúságiakén nem az egész csapatok, hanem csak a zászlóvivők vonulnak fel.

A magyar küldöttség nem képviseltette magát teljes létszámban a stadionban, az úszók hiányoztak: a vasárnapi versenyek miatt korai lefekvést rendelt el nekik edzőjük, Turi György. Ott volt azonban a DVSC öklözője, Komor László, aki egy szelfivel örökítette meg a nagy eseményt!

A debreceniek bunyósa augusztus 23-án mutatkozik be az ifjúsági olimpián.

Magyarországot 16 sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban - 57 sportoló képviseli.

Összességében csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző vesz részt az ifjúsági olimpián, melyen több mint kétszáz olimpiai bizottság fiataljai 28 sportágban mérik össze az erejüket.
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés