Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben Bandi bácsi mondja meg, mikor megy a pofon!

| 2012. 09. 13. | 17:35:20
A vezetőedző menesztése után Rácsai András ölébe hullott a nagy lehetőség. Cívishír-interjú!
Debrecenben Bandi bácsi mondja meg, mikor megy a pofon!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cívishír: Rácsai – ismerősen cseng e név a debreceni bunyós berkekben.
Rácsai András: Rácsai I. János és Rácsai II. János egyaránt komoly ökölvívó volt. Előbbi felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, utóbbi Európa- és világbajnokságon is szerepelt, tehát mindketten öregbítették a debreceni ökölvívás hírnevét. Mellesleg mindkettő rokonom.

Cívishír:  Mit kell tudni Rácsai András ökölvívó pályájáról?
Rácsai András: Én utánpótlásban értem el említésre méltó eredményt, a különböző korosztályos bajnokságokról őrzök dobogós emlékeket.

Cívishír: Meglepte, amikor felmondtak a főnökének a DVSC-nél?
Rácsai András: Deél Pista kollégám távozása mindenkit meglepett a klubnál. Úgy gondoltuk, hogy ő az ökölvívócsapatnál örök bútordarab.

Cívishír: Valamit jól kellett csinálnia, ha megkapta a pozícióját!
Rácsai András: Tisztázzuk: nem vagyok vezetőedző! Én irányítom a felnőtt csapat edzését, de nem vagyok kinevezett szakmai vezető. Zöld Ferenc kollégámmal közösen tartjuk a különböző korosztályok és nemek tréningjeit, ahol tudjuk, segítjük egymás munkáját. Én felelek a felnőttekért és az ifikért, Ferié a többi korcsoport és a lányok edzése.

Cívishír: Hogyan is csöppent bele az edzősködésbe?
Rácsai András: Annak idején 1996-ban kezdtem a DTE-nél Tivadar Lajos segítőjeként, majd 2002-ben vele együtt igazoltam át a DVSC-hez. Onnantól felgyorsultak az események, rengeteg érmet nyertük az országos bajnokságokon, azaz egy komoly műhelybe kerültem, ahol megtiszteltetés dolgozni. A történethez hozzátartozik, hogy előbb az alapfokú, majd a középfokú edző diplomát is megszereztem, utóbbit éppen idén tavasszal.

Cívishír: Most ölébe pottyant a nagy lehetőség, az ország talán legjobb bokszcsapatát edzheti. Nyomja a vállát a teher?
Rácsai András:  A DVSC-nél mindig komoly elvárásoknak kellett megfelelni, tehát ez nem újdonság számomra. Bár nem voltam vezetőedző, Deél István első számú segítőjeként azért minden egyes versenyen és edzésen ott voltam, tehát nem estem pánikba, amikor nekem kellett levezényelnem egy edzést a felnőtt csapatnak. Természetesen érzem azt, hogy immár nagyobb a felelősség, de hát aki edzősködésre adja a fejét, annak ezt a terhet el kell tudni viselnie. Vagy megszokja, vagy megszökik. Egy biztos: én maradok, és vállalom a kihívást!

Cívishír: Egészen konkrétan minek kell megfelelnie?
Rácsai András: A DVSC-nél az edzők anélkül is ismerik az elvárásokat, hogy azokat sulykolnák nekik. Jönnek a csapatbajnoki találkozók, majd a magyar bajnokságok, nyerni, nyerni és nyerni kell. Az év legfontosabb versenye a debreceni felnőtt magyar bajnokság lesz, hazai pályán a két aranyérem a minimális elvárás, magammal szemben is.

Cívishír: Mi az, amit másképp csinál, mint Deél István, s mi az, amit folytat?
Rácsai András: Pista a technikai képzésre fordította a nagy hangsúlyt, s ez meg is látszik a versenyzőinken, hiszen a legszebb stílusban bokszoló srácok az országban. Én a fizikai felkészítésen változtatok, meggyőződésem, hogy ha ezzel a technikai tudással edzettebb bokszolók lépnek szorítóba, akkor eredményesebbek leszünk.

Cívishír: Erről ugrott be, hogy a közelmúltban Rácsai András néven volt egy rendkívül technikás bunyósa a DVSC-nek. Újabban nem hallani a nevét.
Rácsai András: Ő a fiam, aki junior magyar bajnokként szabad elhatározásból abbahagyta az ökölvívást.

Cívishír : Ebbe nem lehet csak agy belenyugodni!
Rácsai András: Márpedig nincs más választás. Az ökölvívásra nem lehet kényszeríteni senkit. Nem mondhatom azt a fiamnak, hogy márpedig eredj be a szorítóba, és küzdj, ha nem akar.

Cívishír: Mikor lesz az edzői premierje?
Rácsai András:  Október  13-án fogadjuk a Szabadkát a Debrecen Plazában a BoxingOne ligában. Várunk mindenkit szeretettel!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
A tartalékos DEAC itthon tartotta a két pontot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.