Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt ígérik, nekimennek az oroszoknak

| 2012. 04. 29. | 14:39:10
Debrecen – A harmadik helyért küzd a Szolnok Debrecenben. Este hattól a Főnixben nagy meccsre van kilátás, amennyiben sikerült kiheverni a pénteki vereséget.
Azt ígérik, nekimennek az oroszoknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pór Péter vezetőedző szerint a Szolnoki Olaj túltette magát a pénteken elbukott elődöntőn, és gőzerővel készül a ma esti bronzmérkőzésre a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa debreceni négyes döntőjében. A magyar bajnok péntek este 64-60-ra kikapott az NBA-t megjárt játékosokkal felálló török Besiktastól. A Szolnok ellenfele a ma kora esti bronzmérkőzésen az orosz Ljuberci lesz, amely 84-79-re kikapott a francia Chalon csapatától, így vasárnap a Tisza-partiak a moszkvai csapattal küzdenek meg a harmadik helyért.

– Sok szomorú arcot láttam az öltözőben, lehajtott fejjel ültek a fiúk, érezték, hogy életük nagy lehetőségét szalasztották el - nyilatkozta Pór Péter a szolnokiak szakvezetője a Besiktastól elszenvedett vereség után. – Próbáltam őket visszaterelni a rendes kerékvágásba, mondtam, hogy mindenki nyugodtan nézhet bele a tükörbe, mert a csapat mindent megtett a sikerért.

A francia-orosz párharc csak az első negyedben hozott kiegyenlített küzdelmet, a folytatásban a Chalon - amely a csoportkörben otthon legyőzte a Szolnokot, idegenben viszont kikapott tőle - fokozatosan felőrölte ellenfelét, főként a félidőig 20 pontot szóró, egy triplát sem rontó Blake Schilb révén. A nagyszünetben 49-33 volt az állás. Fordulás után tíz ponton belülre került az orosz csapat, főként a mezőny legjobbjává előlépő Jerry Jefferson kosaraival. A 64-52-ről induló zárószakaszban öt pontra csökkent a Chalon előnye, ám ennél közelebb a moszkvaiak már nem tudtak férkőzni, így ők készülhetnek a ma kora esti bronzcsatára a házigazda Szolnok ellen.

– Meglehetősen fiatal társaságról van szó, periódusaik vannak, időnként összeszedik magukat, és akkor nagyon mennek, aztán ki-kihagynak. Azt hiszem, holnap összességében az fog dönteni, hogy ki mennyire dolgozta fel a pénteki kudarcot, és szívben ki mennyire akarja a győzelmet. A franciáknak 26 pontot dobó Jerry Jeffersonból nem készülünk külön, ezzel együtt természetesen felhívom majd a fiúk figyelmét az erősségeire. Ígérhetem, hogy nekimegyünk az oroszoknak! – mondta Pór Péter.

Vasárnap a bronzmérkőzést 18:00 órától rendezik, a Szolnok-Ljuberci összecsapást az m2 csatorna élőben közvetíti.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.