Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A listavezető ellen kezdi az évet a Debrecen

| 2012. 01. 05. | 19:24:57
Debrecen – Az Albacompot fogadja a Factum szombaton, tehát a legjobb formában lévő magyar együttes ellen kell bizonyítania a Jimenez-gárdának, hogy fejlődése törelten.
A listavezető ellen kezdi az évet a Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombaton 17 órakor kezdődő kosárlabda bajnokin a székesfehérváriak vendégeskednek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Dzunics Braniszlav mester tanítványai remek idényt futnak eddig. Egyetlen alkalommal kaptak ki, akkor is csak 2 ponttal a szintén erős Falco otthonában, ezen kívül azonban 11-szer nyertek, amivel a tabella élén állnak. A 3 siker mellett 9 vereséggel a 12. helyen álló Factum Sport Debrecen ugyanakkor az decemberben érkező spanyol tréner, Raúl Jiménez által hozott új impulzusokkal gazdagodott, sőt a keretét is megerősítette a napokban. Igaz, hogy vannak sérülésből felépülőben lévő kosarasai a klubnak, ám érkezett két légiós: Spencer Perrin és Michael Schachtner a hármas-négyes posztokon jelentheti a szükséges pluszt a Factum számára, s a tervek szerint akár mindkét játékos bevethető lesz az Albacomp ellen.

Bombaerős rivális

Az Albacompnál a komplett kezdő ötös nagyon erős magyar viszonylatban. Az irányító Simon, a hátvéd El-Amin, a kiscsatár Hollis vagy a csatár-center Keller-Chism kettős is bármikor képes extra produkcióra. Hozzájuk jön még a rutinjával sokszor rengeteget segítő Bódi, illetve az egyre inkább magára találó Hendlein, illetve a fiatalabbakat képviselő Supola, Madár vagy éppen a nagy reménység Juhos. Ez egy masszív, jól összepakolt együttes, amely a szezon nyitómeccsén nagyon elverte a Factumot.

Ingram a legjobbak között

Azóta sok minden változott a debrecenieknél. Az idényt kezdő Mika Turunen vezetőedző után szakmai vezető (és egyben első tréner) pozícióba érkezett a spanyol Raúl Jiménez, akivel jól dolgozik együtt a társaság, érezhető a csapat fejlődése. A fiatalok közül többen egyre nagyobb feladatokat kapnak komoly tétmeccseken is, a húzóemberek közül pedig elsősorban az irányító Justin Ingram, aki a hazai mezőny egyik legjobb légiósa, ez túlzás nélkül kijelenthető, illetve a center Szabó Miklós is remek meccseken van túl. Igaz, utóbbinak gondja akadt a vádlijával, ennek gyógyulása még folyamatban van, kérdéses, pályára léphet-e. Kenny Izzo komolyabb sérülést szenvedett egy hónapja, az ő, három helyen eltört kézcsontja még hetek múlva lesz csak egészséges

Ketten jöttek

A pozitív oldalon kell azonban említeni a két érkezőt. Perrin és Scachtner is erősítés a Factum számára. Előbbi remek rugóira, "higanymozgására" támaszkodva jól egy-egyezik és tör be, a távoli dobásoknál sem szeppen meg, emellett jól védekezik a nagyon gyors játékos. Utóbbi a triplák mestere, de magassága (206 centi) és jó fizikuma révén a palánkok alatt sem hagyja el az önbizalma. Az ő játékuk esélyes a fehérváriak ellen, némi papírmunka van már csak hátra addig

A fiatalok is a meccs lázában égnek

A többi debreceni is nagyon várja már a derbit. Kaluha Csaba fiatal kora ellenére is húzóember tud lenni sok alkalommal, ahogy a rutinos Kovács Imre is olyan szerepkörben talált magára mostanában, amelyben kosarazva sokat segít csapatán. Vas Viktor személyében korábban keveset foglalkoztatott, de igen hasznos, fiatal négyes kosarast (sőt, olykor centert) "talált" saját berkein belül a Factum, és a 30 felé igyekvő Boros Gábor, mint csapatkapitány is alapember, ha egészséges, akárcsak a szorgosan játszó, pompás kezű Tóth Gábor, vagy a védekezésben egyre inkább kulcsfigurává váló, Amerikát is megjárt Papp Tamás, illetve az atletikus Mondzinger Márk.

A Factum Sport Debrecen szombaton 17 órától kezdi meg a 2012-es évet, saját közönsége előtt szeretné bizonyítani, hogy a fejlődése töretlen. Ellenfele a jelenlegi állás szerinti legjobb magyar együttes lesz.

Koppányi Szabolcs
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés