Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki a tévé elé: bajnoki döntőt játszik a Loki!

| 2010. 05. 02. | 11:05:25
Debrecen – Elkezdődik a női kézilabda NB I. aranycsatája a Győr és a DVSC között. A debrecenieknek nincs reális esélyük a győzelemre, de állt már a feje tetejére a világ! (RTL Klub, 12.10, élő)
Mindenki a tévé elé: bajnoki döntőt játszik a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csapat leglelkesebb hívei természetesen elutaztak Győrbe, de az sem marad le, aki itthon maradt, hiszen megnézheti a televízióban a bajnoki döntő első felvonását. A két győzelemig tartó párharc első meccse délben kezdődik. A még mindig szokatlan időpontot a közvetítő csatorna, az RTL Klub rendelte el, mi pedig – más választásunk nem lévén – alkalmazkodunk. 

Kétségtelen, hogy a Loki az alapszakaszban nem tudta megszorítani a bajnoki címvédőt: Debrecenben néggyel (28–24), Győrben tizenkettővel (35–23) voltak jobbak Görbiczék. Az idegenbeli zakót már nehezen dolgozta fel Gellén András többségi tulajdonos, így – mint később kiderült –  ez volt Bakó Botond utolsó meccse a debreceni kispadon. Köstner Vilmossal tehát még veretlen a Győr ellen a DVSC ebben a szezonban, bár ez a „nullmeccses” mérleg nem nagy dicsőség.

Az már viszont felettébb elismerésre méltó, hogy a DVSC a Vác legyőzésével jutott a bajnoki döntőbe, és reményt adhat, hogy képes volt idegenbeli bravúrra.

– A váciak elleni kettős győzelem miatt egy magabiztos, lendületes Debrecent várunk – idézi Konkoly Csabát a kezi.hu. – Úgy érzem, nehéz mérkőzés vár ránk, de a hazai pálya mindenképp győzelemre kötelez minket. Szeretném, ha csupán az lenne a kérdés, hogy két mérkőzésen nyerjük meg a bajnoki címet, vagy szükség lesz- e egy harmadikra is. Semmiképp sem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, mint a Vác az elődöntőben.

Míg a DVSC „bravúroskodott” a Váccal, addig a Győr elszenvedett a lélektanilag is fontos párharcot, mégpedig a román Valcea ellen a BL-elődöntőben. Morális szempontból tehát elméletileg a debrecenieknél a fölény.

– Tény, hogy a Győr a magyar kézilabda zászlóshajója, és azt is tudom, hogy nagyon régen győzték le őket bajnoki mérkőzésen a Magvassy-csarnokban – méltatta az ellenfelet Köstner Vilmos. – Ráadásul csak a Fradi tudta megszakítani a kisalföldiek évek óta tartó bajnoki hegemóniáját, még 2007-ben. Célunk, hogy megnehezítsük az aranyéremre hajtó Győr dolgát. Szó sincs arról, hogy az esélytelenek nyugalmával készülnénk a találkozóra, kellően „idegesen” és felkészülten kell küzdenünk, számtalan példa bizonyítja, hogy az esélytelenebb csapat is ki tudja csikarni a sikert. Mondanom sem kell, az én pályafutásom alatt is történt már ilyen…

Arany Ászok Liga, döntő, 1. mérkőzés:
GYŐR-DEBRECEN
Győr, játékvezetők: Kékes Cs., Kékes P.
Május 2., 12:15, tv: RTL Klub
Második mérkőzés: május 8., 11:55, Debrecen

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mentő is érkezett a berettyóújfalui balesethez
Mentő is érkezett a berettyóújfalui balesethez
A Földesi utcában ütközött össze két jármű.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.