Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért bojkottálja a tévé a debreceni BL-csapatot?

| 2010. 10. 04. | 13:32:21
Debrecen – Hiába jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a DVSC női kézilabdacsapata, akad a városban sajtóműhely, méghozzá önkormányzati, mely nem vesz tudomást róla. Mi van a háttérben? Ez Debrecen?
Miért bojkottálja a tévé a debreceni BL-csapatot?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olvasói nyomásra foglalkozunk a témával, miután Tóth Csaba polgármester-jelölt különös és rejtélyes bevonulása a televízió stúdiójába hirtelen kézilabdás fordulatot vett a Cívishíren. A fókuszba került Debreceni Televízió kapcsán kemény kritikát fogalmaztak meg az olvasóink, amiért az önkormányzati fenntartású média figyelmen kívül hagyja Debrecen élcsapatának, a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott DVSC-nek az eredményeit. Sőt! A DTV – hírportálként működtetett – honlapján egyetlen szó sincs a debreceni hölgykoszorúról, mintha nem is léteznének a hajdúsági sportpalettán. Így aztán nem derül ki onnét az sem, hogy a DVSC szombaton este – remélhetőleg telt ház előtt – sporttörténelmi meccset vív a Főnixben.

DTV: „Hiteles tájékoztatásra törekszünk”

Hívtuk a dehir.hu felelős szerkesztőjét, Rituper Tamást, ő azonban „hatáskörön kívülinek” nevezte magát, és Széles Tamás DTV-főszerkesztőhöz irányított. Végül a televízió marketingese, Mészáros György állt készségesen a rendelkezésünkre, s az alábbi közleményt küldte el nekünk:

„A Debrecen Televízió és az általa működtetett Dehir.hu hírportál eddig és ezután is a hiteles tájékoztatásra törekszik. Minden témakörben hírekkel, információkkal kiszolgáljuk a megye és a város lakosságát, így a sportban is. A DVSC női kézilabdacsapat tulajdonosával eddig három tárgyalásunk volt, legutóbb májusban. A DTV megtette ajánlatát, Gellén András többségi tulajdonos azt ígérte, hogy még júniusban ismét leülünk. Sajnos Gellén úr nem jelentkezett, hónapokig kerestük, nem értük el. Telefonját vagy nem vette fel, vagy csak kollégáival tudtunk üzenni neki, de hívásainkra azóta sem reagált. Bízunk benne, hogy ez a helyzet megnyugtató módon meg fog hamarosan oldódni. ”

Gellén: ők többet buknak, mint mi


Gellén Andrást, a DVSC női kézilabdacsapatának többségi tulajdonosát nem kellett kétszer kérni, hogy szokásához hűen kendőzetlenül beszéljen az ügyről.
– Az Alföld TV pénzt, a DTV pedig reklámidőt ajánlott a közvetítésért, mi az Alföldet választottuk, mert nekünk komoly támogató híján nincs akit reklámozzunk. Ezt először nem is én, hanem Pocsai Attila lépte meg, teljesen jogosan. Egyszerű helyzet, nekünk így éri meg jobban, és erről nincs mit tárgyalni. Az más kérdés, hogy a DTV, illetve a honlapja ettől még beszámolhatna az eredményeinkről. Hogy miért nem írnak rólunk egy szót sem, nem igazán értem, de megmondom őszintén, hogy nem is érdekel. Szerencsére vannak mások, akik foglalkoznak velünk. Egyébként ezzel a helyzettel szerintem a DTV-sek sokkal többet buknak, mint mi, presztízsben és anyagiakban egyaránt, mert mi ott leszünk ám hosszú éveken át a nemzetközi porondon! – fogalmazott Gellén András.

Fura helyzet


A helyzet azért különösen furcsa, mert a feleknek egyaránt komoly a kötődésük az önkormányzathoz. A DTV – bár kereskedelmi céllal működik –, 100 százalékban a város cége, míg a DVSC csapatát üzemeltető gazdasági társaságban egyharmadnyi tulajdonrésszel bír az önkormányzat. Éppen ezért gyötört a kíváncsiság, hogy mi a véleménye az ügyről Pajna Zoltán sportügyekben illetékes debreceni alpolgármesternek.

– Engem nagyon elkeserít a helyzet, és arra ösztönözném a feleket, hogy a vélt, vagy valós problémákat mielőbb rendezzék. Debrecennek egyébként is az a törekvése, hogy minden fórum, az írott és az elektronikus sajtó egyaránt a sikereinktől legyen hangos. Kár, hogy ilyen ügyek borzolják az idegeket, amikor a ragyogó sikereknek kéne önfeledten örülni. Nekem a városi televízió szakmai munkájába beleszólásom nincs, mint ahogyan már nem vagyok tagja a DVSC Kézilabda Kft-nek sem, de sürgetném a megállapodást, mert ez így nem mehet tovább! Sérelmekkel együtt nem lehet élni! – mondta az alpolgármester.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Az Ótemető és a Rakovszky utca kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség vádat emelt a szökésben lévő elkövetők ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.