Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igaz, az egész csapatot nem lehet kirúgni!

| 2010. 02. 17. | 13:16:04
Debrecen – Gellén András, a DVSC női kézilabdacsapatának tulajdonosa leírta: a játékosokat hibásabbnak tartja a kalakult helyzet miatt, de nem volt más választása, mint az edzőcsere.
Igaz, az egész csapatot nem lehet kirúgni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról a Cívishír is részletesen beszámolt, a DVSC női kézisei az elmúlt hetekben több kudarc is érte, ennek hatására pedig Bakó Botond vezetőedzőt, valamint Medgyessy Sándor pályaedzőt Gellén András tulajdonos felállította a kispadról. Az utód az a Köstner Vilmos lett, aki a kilencvenes évek derekán két európai kupagyőzelmet is aratott a debreceni piros-fehérekkel.

Gellén András a kialakult helyzetet, illetve az edzőváltás körülményeit így kommentálta a klub honlapján vezetett blogjában:

„Sokan hiányolták, hogy mostanában kevesebbet szólaltam meg, és sokan furcsállották döntésemet. Ezzel kapcsolatban néhány gondolat. Kézilabdás szerepvállalásom kezdetén azt mondtam székfoglalóm alkalmából, hogy a vállalt 7 évből beáldozom az elsőt olyan szempontból, hogy kitapogassuk határainkat, lehetőségeinket a csapat szempontjából, valamint az én korlátaimat is felmérjük. (Persze bizonyos helyezést, eredményt már ebben az évben is elvárva!)

A lelátóról jöttem, s azt sosem állítottam, hogy első pillanatban mindenre megmondom és megtalálom a tutit. Pozitív dolgok mellett sok-sok negatívval is szembesültem az elmúlt hónapok során, aminek csak egy része jött kívülről, hiszen házon belül is értek meglepetések. Ott hibáztam, hogy ezeket mind szóvá kellett volna tennem, orvosolni a problémákat, de helyette csak gyűjtöttem magamban azokat a történéseket, amik nem tetszettek.

Félre ne értsetek, hogy Botond hibáiról írok itt rébuszokban, mert a játékosok sokkal nagyobb részben hibásak a kialakult helyzetért. Sajnos más megoldás nem kínálkozott, mint edzőt cserélni, amitől azt várom, hogy felrázza a csajokat, mindenki csipkedi majd magát, s behúzzuk a 2. helyet – a jövőnk érdekében is!”

A DVSC jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, nyolc pont a hátránya a listavezető Győrrel szemben, és egy pont az előnye az üldöző Békéscsabával szemben. Köstner Vilmos a bajnokság végéig látja el a vezetőedzői feladatot, legalábbis egyelőre addig szól a megállapodás. A bemutatkozása minden bizonnyal sikeres lesz, mivel a következő ellenfél a sereghajtó Hunnia gárdája lesz, melyet vélhetően még az ifjúsági csapattal is legyőznének a debreceniek. A találkozót szombaton este hattól renezik a Hódosban.

A női kézilabda NB I. állása, alapszakasz:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.