Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Főnix vs. Hódos: a debreceni közönség dönt!

| 2010. 09. 21. | 12:38:09
 Debrecen – Gellén András nem rejti véka alá, hogy Hódos-párti, akárcsak a Loki B-közép, mely „fontosabb, mint a divatszurkolók”. Sok sportbarát azonban zúgja: Csak a Főnix! Október 9-én eldől a meccs.
Főnix vs. Hódos: a debreceni közönség dönt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Ha tavaly a Galac elleni KEK-meccset a Hódosban játsszuk, akkor egészen biztos, hogy továbbjutunk. A Főnixben akkora a tér, hogy képtelenség egyik napról a másikra belőni, éppen ezért nem jelentett hazai pályát a csapatnak – fogalmazta meg a Cívishírnek szakmai aggályait a Főnixszel kapcsolatban Gellén András, a DVSC-Korvex többségi tulajdonosa, miután eldőlt, hogy a debreceni hölgykoszorú ott játssza az első BL-csoportmeccsét október 9-én.

 

Így festett a Főnix a Loki premierjén

Az ominózus, Galac elleni KEK-negyeddöntő első mérkőzésén – 2009 februárjában – öt góllal nyert a Loki, a Duna-parti visszavágón azonban ugyanennyivel kikapott, végül idegenben lőtt kevesebb góllal kiesett. Az itthoni meccsre, amint arról a képünk is tanúskodik, több mint ötezer sportbarát látogatott ki, tehát két és fél hódosnyi ember előtt játszottak a piros-fehérek. Hiába érveltünk a Főnix mellett, Gellén Andrásnak erre is volt válasza.

– A Főnix 1,2 millióba került nekünk akkor „nagyon olcsón”, a jegybevétel pedig 1,9 millió forint tett ki. Üzletileg tehát semmivel nem jártunk jobban, mintha a Hódosban rendeztük volna a derbit – így a Loki-tulaj.

Gellén András nem azzal vitázott, hogy melyik csarnok komfortosabb a közönség számára, mert az egyértelmű, de elmondása szerint az eredményesség is fontos szempont.
– A Hódos poklában sokszor előfordult, hogy az ellenfél játékosainak bizony megremegett a lábuk, és mire megszokták a hangerőt, addig a Loki eldöntötte a meccset a maga javára. Ezúttal kifejezetten fontos, hogy jól szerepeljük. Nem titkolom, ebből a csoportból én tovább akarok jutni! A Hódosban már a bemelegítésnél előnybe kerülünk, a Főnixben nem. Arról nem beszélve, hogy nekem a Loki-tábor fontosabb, mint azok a divatszurkolók, akik csak a Főnixbe hajlandók kilátogatni – jegyezte meg Gellén András.

Arra a felvetésre, hogy a Főnixben 7-8 ezer ember is pokoli hangulatot tudna teremteni, Gellén András így reagált: adja az Isten, hogy úgy legyen!
– Azt kell mondanom, hogy bár tavaly a Galac ellen mérkőzésen valóban sokan voltak, utána nem növekedett a meccsek látogatottsága. És meg kell jegyeznem, hogy szégyenszemre a Győr elleni bajnoki döntőt sem telt ház előtt vívtuk meg. Nem tudom, mi kell a debreceni közönségnek. Talán a Bajnokok Ligája? Most ott vagyunk, meglátjuk. Kíváncsi vagyok, hogy mennyien jönnek ki, igyekszünk majd úgy alakítani a jegyárakat, hogy azok ne terheljék túlságosan a pénztárcát. Higgyék el, én lennék a legboldogabb, ha a Főnixben telt ház előtt lépnénk pályára a Hypo ellen!

Cs. Bereczki Attila

 

A BL-főtábla csoportbeosztása:
A-csoport: Viborg (dán), Dinamo Volgográd (orosz), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Sävehof (svéd)
B-csoport: Hypo Niederösterreich (osztrák), Lipcse (német), Itxaco Navarra (spanyol), DVSC-Korvex
C-csoport: Oltchim Valcea (román), Larvik (norvég), Toulon (francia), Randers (dán)
D-csoport: Győri Audi ETO, Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), Zvezda Zvenyigorod (orosz)

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mentő is érkezett a berettyóújfalui balesethez
Mentő is érkezett a berettyóújfalui balesethez
A Földesi utcában ütközött össze két jármű.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.