Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elmaradt a veszprémi BL-csoda

| 2010. 05. 01. | 20:00:57
Veszprém – Elmaradt a csoda Veszprémben, a hazaiak nem tudták ledolgozni a Barcelonában összeszedett  hátrányukat, így nem jutottak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.
Elmaradt a veszprémi BL-csoda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MKB Veszprém hazai pályán is kikapott a Barcelonától – 34–33-ra – a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Mocsai Lajos csapata a 23. percben már továbbjutásra állt, de a második félidőben a Barcelona egyértelműen jobb volt, így megérdemelten jutott tovább.

Lássuk a meccs krónikáját! A veszprémi közönség nyitányként nem túl barátságosan fogadta a Barcelona magyar klasszisát, Nagy Lászlót, akit előbb kifütyültek, majd akinek a Himnusz alatt egy kifeszített transzparenssel üzentek: „Laci, ismerős még a dallam?”.

A két gárda 6-6-ig fej-fej mellett haladt, a Barcelona vezetést szerzett, az MKB azonban rendre egyenlíteni tudott. A 12. percben Iváncsik Gergő találatával először szerzett vezetést a veszprémi alakulat, majd Peric bravúrjai után Vilovski és Vujin góljaival 9-6 lett a magyar csapat előnye. A Veszprém a félidő felénél tartani tudta a háromgólos differenciát, tíz perccel a vége előtt 12-9 volt az állás az MKB javára.

Tíz perccel a vége előtt emberelőnybe került az MKB, majd hetest végezhetett el, Iváncsik Gergő büntetőjével 13-9-re módosult az állás, összetettben már csak két gól volt a differencia. Egy perc múlva Iváncsik Tamás egy gyors indítást váltott gólra, és már öt gól volt az MKB előnye. A 23. percben Perez bombája után 15-9-re vezetett az MKB, és ledolgozta a hátrányát, de Juan Garcia hetesből faragott a Barca hátrányából. A 25. percben feljött négy gólra a Barca, a félidő hajrájában a Veszprém 18-14-re vezetett. A 28. percben nagy első gólját szerezte, amellyel már csak három lett a különbség a két csapat között, ekkor Mocsai Lajos időt kért. A szünetre 19-15-tel tértek a csapatok.

A második félidő elején Perez góljával nőtt az MKB előnye, majd Gulyás találatával 21-15-re alakult az állás. A katalánok két góllal felzárkóztak, Nagy második góljával lett 21-17 az állás. Sajnos védekezésben kicsit kiengedtünk, Tomas nyolcadik góljával feljött a Barca két gólra, majd a 13. percben Tomas tizedik gólja után már csak egy volt a differencia.

Az időközben a kapuba álló Fazekas védése után Vilovski vette be a katalánok kapuját, és újra három lett az MKB előnye. A félidő felénél Sulic végleg kiállt, sajnos az emberhátrányt nem tudtuk kihúzni. A négygólos veszprémi előnyt Tomas és Nagy csökkentette kettőre, tíz perccel a vége előtt összesítésben öt gól volt a katalánok előnye. Öt és fél perccel a vége előtt Garabaya már ki is egyenlített 32-32-nél lett újra döntetlen az állás.

A magyar csapat kissé elfáradt a második félidő hajrájára, míg a Barcelona kiváló játékkal rukkolt elő a szünet után. A magyar csapat ugyan derekasan küzdött, de a meccs végére végleg elfogyott, a Barcelona 34-33-ra nyert Veszprémben is, és kettős győzelemmel jutott elődöntőbe.

BL, negyeddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém-Barcelona 33-34.
Továbbjutott: a Barcelona kettős győzelemmel.

Forrás: samsungsport.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Az Ótemető és a Rakovszky utca kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség vádat emelt a szökésben lévő elkövetők ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.