Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Lokiban van tartás!

| 2010. 09. 14. | 22:18:32
Győr – A DVSC felállt a padlóról a megrendítő erejű pofon után, s végül tisztességes vereségre mentette a meccset a bajnoki címvédő otthonában a női kézilabda NB I. negyedik fordulójában.
A Lokiban van tartás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha valaki azt mondja a 15. percben, hogy a szünetre hatgólos győri vezetéssel vonulnak a csapatok, s ez még a Lokira nézve lesz hízelgő, akkor azt kapásból hülyének nevezzük. Addig ugyanis öröm volt nézni a debreceniek játékát, hiszen a kézilabda magas iskoláját mutatták be támadásban, s az sem nagyon nyugtalanította az egyszeri drukkert, hogy védekezésben csak asszisztáltak a lányok. Amíg a győri találatokra volt válasz, addig gond egy szál se – mondtuk a bajuszunk alatt. Bulathnak rendre elsült a keze a kilencesről, Kazai a bal szélről „etette meg” háromszor is Pálingert, Szabó Vali pedig beállóból szórta a gólokat. A 17. percig (9–9) minden klappolt, ekkor azonban véget ért a debreceni parádé a győri hatos előtt, s mivel a védekezés nem javult fel – Köstner Vilmos az időkérés alatt úgy fogalmazott, hogy a lányok csak nézik a győri műsort –, hirtelen meglépett az ETO. Mire észhez kaptunk, már héttel ment a Konkoly-gárda (25. p.: 16–9). Ez a hajó elment…

A hét végi BL-selejtező miatt nem is vártuk el a lányoktól, hogy megfeszülve szálljanak harcba az egyenlítésért a második félidőben, csak reméltük, hogy megússzunk egy megsemmisítő vereséget. Erre egyre kisebb esély mutatkozott, mert öt perc után már kilenccel ment a Győr (35. perc: 21–12). Tíz perc múlva már kiszámolta a Lokit hazai közönség (45. perc: 27–17), de felállt a padlóról a hajdőségi együttes! Csáki rémálmainak a főszereplője Pálinger lesz, aki az összes lövését megfogta, szemben Kazai Anitával, aki a második félidőben továbbra is túljárt a válogatott ász eszén, kár, hogy ritkán került ziccerbe. Döntő érdemeket szerzett abban, hogy a Loki „visszalopta” magát mínusz hatra (55. p.: 30–24), s így már más volt a leányzó fekvése.

Feljött a DVSC ötre is, végül hatgólos, azaz még vállalható vereség lett a vége, és ha a Köstner-gárda megnyeri a BL-selejtezőt, akkor ezt a botlást el is felejtjük.

Női kézilabda NB I., 4. fiorduló:
Győr–DVSC 32–26 (17–11)
Győr, játékvezetők: Herczeg, Südi.
GYŐRI AUDI ETO: Pálinger, Pásztor (kapusok), Amorim 4, Bradeanu 4, Gros 7 (2), Görbicz 4 (2), Hornyák Á., Kovacsics, Mayer 7, Mravikova 1, Orbán, Palkó, Planéta, Spiridon 3, Szegedi, Vérten 2. Edző: Konkoly Csaba.
DVSC-KORVEX: Kiss É., Triffa, Pácz (kapusok), Bogdanovics 1, Bognár B. 8 (5), Borbás 1, Bulath 2, Csáki, Dakos, Hornyák D., Juhász, Karalyos, Kazai 6, Slakta 1, Sopronyi 2, Szabó V. 4. Edző: Köstner Vilmos.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 9/5.

Mesterszemmel


Konkoly Csaba: – Az első félidőben sokszor túljátszottuk a támadásainkat és a védekezést is, szerencsére akadt egy jó sorozatunk, amikor 6-7 gólos elényre tettünk szert. A második félidőben ellaposodott a játékunk, nincs mit szépíteni, tehát van mit fejlődnünk még.
Köstner Vilmos:
Bánom, hogy azt a tíz percet szünet előtt elbaltáztuk, mert az döntötte el a meccset. Az más kérdés, hogy szerintem a győrieknek lehetett volna tisztában is védekezniük. Jó felkészülés volt ez a meccs a BL-selejtezőkre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!