Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem hiába próbálkoztak: három debreceni érem az országos bajnokságon

| 2011. 02. 08. | 10:59:58
Debrecen – Egy arany- és két bronzéremmel tértek haza a Syma-csarnokból a DSC-SI atlétái, Koroknai Máté ráadásul élete első több próba bajnoki címét szerezte. Volt olyan szám ,ahol a dobogóról debreceni házi verseny döntött.  
Nem hiába próbálkoztak: három debreceni érem az országos bajnokságon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az év első atlétikai bajnokságát rendezték meg nemrégiben Budapesten, a Syma csarnokban. A Fedettpályás Összetett Országos Bajnokságon 3 korcsoportban közel száz versenyző mérhette össze erejét. A cívisvárost 11 versenyző képviselte. A tavalyi év legjobb sportiskolás sportolójának választott Koroknai Máté kiválóan kezdte az évet, hiszen kiegyensúlyozott eredményekkel, és több egyéni csúccsal magabiztosan, majd 300 pont előnnyel nyerte meg a junior korú férfiak hétpróba versenyszámát. Máté a tavalyi szabadtéri összetett országos bajnokságon már dobogóra tudott állni, és most sikerült ennél is előrébb lépnie. Az első nap versenyszámai után az ötödik helyen várhatta a vasárnapi folytatást. 60 gáton hiába tartotta a lépést a legjobbakkal, a befejező két versenyszámot 170 pontos hátránnyal várta. Remek egyéni csúcsot ugorva rúdban sikerült hátrányát minimális 60 pontra csökkenteni a záró versenyszám, az 1000 méter előtt, ahol erejét kitűnően beosztva, könnyedén futva több mint fél perccel verte a versenyben vezető KSI-s ellenfelétn Cser Bencét, ezzel bebiztosítva számára az aranyérmet.

Két debreceni harca

A dobogó harmadik fokáért hatalmas küzdelem zajlott, két debreceni fiú, Lesku Norbert és Cservenyák József között. Norbi egészen az utolsó előtti versenyszámig magabiztos előnnyel (500 pont) állt a harmadik helyen, rúdugrásban azonban nagy különbséggel kikapott Józseftől, így az ezer méterre már csak 180 pont fórja maradt.  A záró versenyszámban a hátrányban lévő debreceni fiú minden tartalékát beleadva futott, és a befutás után úgy tűnt, hogy megszerezheti a bronzérmet, Lesku Norbi azonban hatalmas hajrával 3 pont előnyt meg tudott tartani, így végül ő állhatott a dobogó harmadik fokára.

Az ifjúsági fiúknál Magyar Zoltán a hat számból ötben egyéni csúcsot felállítva végzett az előkelő hatodik helyen. Ugyanezen korcsoportban, Gulyás Gergely a 16., Juhász Tamás az első napi jó eredmények után, a második napra belázasodott és a verseny feladására kényszerült. Az ifjúsági lányok ötpróba mezőnyében az eddig elsősorban gátfutásban jeleskedő Szarvas Dóra, bronzérmet szerzett. Az első és a záró versenyszámban, 60 gáton és 800 méteren az országos mezőnyben kiemelkedő eredményeket ért el. Az 5. és az 6. hely is debreceni versenyzőknek jutott, név szerint Lesku Robertának és Lakatos Zsófiának.

Eredmények

Junior férfiak
1 Koroknai Máté 4654
3 Lesku Norbert 4203
4 Cservenyák József 4200

Ifjúsági fiúk
6 Magyar Zoltán 3850
16 Gulyás Gergely 3174
Juhász Tamás DNF

Ifjúsági lányok
3. Szarvas Dóra 3374
4. Lesku Roberta 3002
5. Lakatos Zsófia 2204

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.