Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos nagy meccse következik

| 2012. 01. 03. | 15:53:57
Budapest – A korcsolyázók elnökeként az első nagy világversenyben lesz érdekelt a debreceni polgármester. Tizennyolc ország közel nyolcvan versenyzője érkezik Budapestre.
Kósa Lajos nagy meccse következik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyorskorcsolyázók e hét végi összetett Európa-bajnokságát a Városligeti Műjégpályán rendeznek meg. Az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szervezők, akik 3000-3500 fős közönségre számítanak, szeretnék, ha minél több magyar néző is kilátogatna a századfordulós építészeti stílusát megtartott, ugyanakkor modern technológiával felújított színhelyre.

A legrégebbi pálya

"Ennél régebben épült, ugyanakkor ennyire új pálya sehol máshol nincs a világon" – mondta Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) és a szervezőbizottság elnöke. "Keresve sem lehetne jobb alkalmat találni a megújult műjég felavatására, mint egy gyorskorcsolya Eb."

Hibátlan a pálya

Sallak György, a MOKSZ főtitkára, a szervezőbizottság ügyvezetője azt mondta, 2001-ben még 17 centiméter volt a pálya egyik és másik oldala között a szintkülönbség, amely a felújítást követően 1,5 cm-re csökkent.
"A MOKSZ a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség alapítói közé tartozik, s mint ilyen, élvezve az ISU támogatását, minden szakág versenyzőinek szeretné megadni a lehetőséget, hogy hazai környezetben vehessenek részt Eb-n, vagy világbajnokságon" - mondta az MTI kérdésére a főtitkár. "Jövőre rövidpályás gyorskorcsolya vb-t, 2014-ben műkorcsolya és jégtánc Eb-t rendezünk. Mindemellett a Városligeti Műjégpálya a sportág egyik bölcsője, ennél fogva nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi szövetség is kiemelt figyelmet fordít rá, ennek is köszönhető, hogy most gyorskorcsolya Eb-t rendezhetünk."

Nagymenők is itt lesznek

A péntek délutáni megnyitó után a női 500 és 3000 méteres számokat bonyolítják le, majd szombaton és vasárnap déltől már a férfiak is versenyeznek. A kontinensviadalon elindul többek között a férfi címvédő, orosz Ivan Skobrev és a női Európa-bajnok cseh Martina Sablikova, valamint az olimpiai bajnok holland Sven Kramer, illetve honfitársa, a kétszeres ötkarikás aranyérmes Ireen Wüst. Az Eb egyetlen hazai indulója a hatszoros magyar bajnok Tóth Ágota.

Egyetlen magyar

"Köszönettel tartozom a magyar szövetségnek azért, mert segítségükkel Németországban, nagyszerű körülmények között készülhettem, ennek is köszönhető, hogy sikerült megszereznem az indulási jogot az Eb-re" - fogalmazott a 24 éves Tóth. "Nagyon boldog vagyok, hogy hazai környezetben versenyezhetek, igyekszem a lehető legjobb eredményt elérni, ugyanakkor az esélylatolgatást nem szeretem, már csak azért sem, mert jelenleg még nem vagyok a kontinens legjobbjaival azonos felkészültségi szinten."

Az m1 mindhárom nap két-két alkalommal jelentkezik élőben a Városligeti Műjégpályáról. Az egy napra szóló jegy 5000 forintba kerül, és ehhez négy darab, közönségkorcsolyázásra jogosító belépő jár.

Az Európa-bajnokság programja:
péntek:

megnyitó 15:10 ó
női 500 m 16 ó
női 3000 m 16:45 ó
szombat:
férfi 500 m 12 ó
női 1500 m 12:50 ó
férfi 5000 m 13:55 ó
vasárnap:
férfi 1500 m 12 ó
női 5000 m 13 ó
férfi 10000 m 14:35 ó
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!