Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezüstös Éva Mexikóból: aranyat ér

| 2011. 05. 18. | 16:56:21
Debrecen – Risztov Éva, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola klasszis úszónője ismét nagyot alkotott: a mexikó edzőtábort egy fantasztikus Világkupa-ezüsttel „aranyozta” be.
Ezüstös Éva Mexikóból: aranyat ér
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Világbajnokokkal teletűzdelt mezőnyben lett második a mexikói hosszútávúszó Világkupán a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszónője, Risztov Éva. A Cancúnban rendezett 10 km-es viadalon Vajda Tamás edző beszámolója szerint a debreceni versenyző kitűnő hajrával lett ezüstérmes. A DSC-SI sportolójának sikere azért is jelentős, mert a nyíltvízi számok közül ez a táv szerepel a 2012-es londoni olimpia programjában is. A mexikói tapasztalatokról a legilletékesebbet, Risztov Évát kérdeztük.

„Három hétig készültünk Mexikóban, s állíthatom, hogy ez a három hét nagyon jól sikerült. Remek időben nyitott medencében dolgozhattunk, a tengerben is tudtunk úszni, ráadásul egy nagyon komoly Világkupa-versenyen is részt vehettem. A viadalra nagy örömömre erős mezőny jött össze, az ebben a számban meghatározónak számító németek például ezt a VK-t nevezték ki válogatóversenynek. Jól ment az úszás, amit bizonyít az is, hogy ezüstérmet szereztem, ráadásul a 10 km-en mindössze 2 másodperccel (!) maradtam le a győztestől, úgy, hogy 500 méterrel a cél előtt lesett az úszósapkám. Mondanom sem kell, milyen volt a szemembe lógó hajjal tempózni... – mesélte Éva, aki hozzátette: sok ilyen 10 km-t kell úsznia ahhoz, hogy felkészülhessen minden versenyeseményre, és megszerezze a kellő rutint.

Az ezüstérem azért is hatalmas fegyvertény, mert Risztovnak a mexikói VK mindössze élete 4. 10 km-es viadala volt. Érthető tehát, hogy az úszónő jól érzi magát a bőrében.

„Bizony abszolút jól vagyok, és ennek megfelelően bizakodással várom a következő feladatokat, amelyek nem kicsik. A jövő héten például Pozsonyban medencében versenyzek, mégpedig azért, hogy megússzam 1500 méteren a világbajnoki szintet. Ha a 16:40 sikerül, a medencés vb-n is a magyar válogatott tagja lehetek! Pozsony után pedig Debrecen következik: a cívisvárosi országos bajnokságon szeretném megszerezni Debrecen első felnőtt magyar bajnoki címét! – mondta Éva lelkesen és határozottan. Ha tervei valóra válnak, nem merülhet majd kétség afelől, hogy aranyat ér ez a lány...
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.