Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyéni csúcsok hétvégéje Debrecenben

| 2011. 05. 23. | 16:00:44
Debrecen – A hétvégén Debrecen adott otthont a 2011 évi szabadtéri szezon, első igazán rangos felnőtt versenyének, az Egyetemi és Főiskolás Atlétikai Országos Bajnokságnak.
Egyéni csúcsok hétvégéje Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 Az esemény rangját tovább növelte, hogy férfi tízpróba illetve női hétpróba versenyszámban e verseny kereti között került megrendezésre az ez évi Országos Bajnokság is. A remek időjárásnak és a zökkenőmentes rendezésnek köszönhetően több kiváló eredmény született, melyből a debreceni versenyzők is kivették a részüket.

Koroknai remklése

A beszámoló élére kívánkozik Koroknai Tibor teljesítménye, aki két egyéni számban - 110m gátfutás, 400m gátfutás - illetve 4x400m váltóban állt rajthoz, és mindháromban a dobogó első fokára állhatott.  Időrendi sorrendben első aranyérmét szombat délután szerezte, a rövidebb gátfutó számban, egészen kiváló 14,08 mp-s idővel, 32 századmásodpercet javítva eddigi egyéni csúcsán.
A remek formáját vasárnapra is sikerült átmentenie, fő versenyszámában 400m gátfutásban a tavalyi Országos Bajnokság ezüstérmesével Bartha Lászlóval, és saját testvérével Koroknai Mátéval kellett összecsapnia. A táv első felében már látszott, hogy ez a verseny a két Koroknai testvér között fog eldőlni. Egészen a nyolcadik gátig fej-fej mellett haladtak, a célegyenesbe fordulva azonban Tibinek maradt több energiája, így Ő futhatott át elsőként a célvonalon. Az időeredmény pedig egészen kiváló 51,00 mp lett, mely újabb hatalmas egyéni csúcsot jelentett, hiszen eddigi legjobbja „mindössze” 52,22 mp volt. Ez az eredmény az idei Európa ranglista 11. helyére emelte.

Tibor mellett öccse Máté is boldogan ünnepelhetett, 53,55mp-s egyéni csúcsát ugyanis 52,06-ra javította. A fiúk eredményeinek értékét tovább növeli, hogy mindketten teljesítették az idei korosztályos Európa-Bajnokságok „A” szintjét, így Tibort az U23 Eb-n, Mátét pedig a Junior Eb-n is láthatjuk majd futni.

Aranyéremnek és egyéni csúcsnak örülhetett a DSC-SI országos bajnok gerelyhajítója Nagy Xénia is. A két hete elért 55,12 méteres egyéni legjobbján ismét javítani tudott, az elért 56,46 méter pedig igen biztató az idei Universiade 57méteres szintjének teljesítésére.

A női 800méter és 1500méter síkfutás aranyérmét Aradi Bernadett nyakába akasztották. Előbb szombaton taktikai versenyben győzött a hosszabbik távon, vasárnap pedig egyéni csúcsához közel futva 800méteren diadalmaskodott magabiztosan.

A két nap kronológiailag utolsó aranyérmét a férfi 4x400m-s Debreceni Egyetem váltója szerezte. A Resán Gergely, Gutema Emanuel, Zsilinszki Pál, Koroknai Tibor összeállítású kvartett nagy csatában, többek között Koroknai Tibor fantasztikus futásának köszönhetően győzte le a Semmelweis Egyetem csapatát.

További DSC-SI eredmények: férfi 100méteres síkfutásban 3. helyen végzett Bodó Levente. Férfi 800méteren, szintén bronzérmes lett Gutema Emanuel. Férfi magasugrásban ezüstérmes lett Szabó Robert. Női súlylökésben Vörös Orsolya másodikik helyen végzett.

Hépróbába bajnokságért küzdöttek

A MEFOB keretében megrendezett Országos Tízpróba és Hétpróba Bajnokság a férfiaknál nagy küzdelmet, a hölgyeknél kiváló eredményt hozott.  Női hétpróbában, kiegyensúlyozott teljesítménnyel, köztük négy számban egyéni csúcsot elérve győzött Farkas Györgyi, minden idők harmadik legjobb magyar eredményével, 6059 ponttal. Az aranyérem és a Szekeres Sándor Emlékverseny különdíja mellett, ezzel az idei Daegu-i világbajnokságra is kvalifikálta magát.

A férfiak tízpróba versenyszámában, az előzetes várakozásnak megfelelően hárman küzdöttek a dobogó első fokáért, Kafer Levente, Kovács Norbert és Szabó Attila. A két napos embert próbáló verseny végén, Szabó Attila az FTC versenyzője állhatott a dobogó legfelső fokára. Eredménye 7362 pont. Az aranyérem mellett az idén először átadott Dr. Nyerges Mihály Emlékverseny különdíját is átvehette.

A hétvégi esemény végig kellemes nyárias időben zajlott, és a verseny résztvevői egyönetűen jó véleménnyel távoztak Debrecenből.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Választás: Hajdú-Biharban a Fidesz már összegyűjtötte az aláírásokat
Választás: Hajdú-Biharban a Fidesz már összegyűjtötte az aláírásokat
A listaállításhoz 2669 ajánlást kellett gyűjteni.
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.