Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen szombaton szerelembe esik a futással

| 2011. 03. 10. | 13:24:13
Debrecen – Grandiózus eseménynek lehetnek tanúi és résztvevői szombaton a debreceni polgárok: első ízben rendezik meg a cívisvárosban a Rotary Debrecen Félmaratont. Mintegy 5000 résztvevő várható!
Debrecen szombaton szerelembe esik a futással
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A viadal (amely egyben az idén létrehozott országos 4Run Félmaraton első állomása) fővédnöke a tájékozódási futás legendás világbajnoka, Monspart Sarolta, a résztvevők száma pedig a nevezések alapján körülbelül 5000(!) lesz, tehát valóban nagyszabású rendezvényről van szó.
A verseny csütörtöki sajtótájékoztatóján a Debreceni Sportcentrumban elhangzott: a félmaratonra eddig 10 országból mintegy 700-an neveztek, a kísérőeseményként beharangozott 1361 méteres (Debrecen város mezővárosi rangra emelkedésének 650. évfordulója előtt tisztelgő) futásra pedig már több mint 3300-an, s miután a helyszínen is lehet még jelentkezni, a futók összlétszáma elérheti majd az 5000-et is. A jótékonysági 1361 méteres futás fődíja defibrillátor lesz, amely a 26 nevezett gárda közül annak a csapatnak jár majd, amely a legnagyobb létszámban teljesíti a távot. A verseny névadója a Rotary Club Debrecen, melynek elnöke, Berecz György elmondta: céljuk mindig az önzetlen szolgálat, ami a karitatív szerep mellett az emberi kapcsolatok javítását célozza meg. Ez utóbbira pedig aligha van alkalmasabb egy ilyen, tömegeket vonzó utcai futóversenynél.

Orendi Mihály, a versenynek részben helyt adó Sportcentrum igazgatója hiánypótlónak nevezte az I. Rotary Debrecen Félmaratont, s kiemelte a nevezők magas számát, a szervezőbizottság elnöke, a futóként immár 15 félmaratont és 2 maratont teljesítő Tóth Csaba pedig további technikai részleteket árult el a szombati versenyről.
A verseny helyszíne a Nagyerdő (a félmaratoni startja a Gyulai István Atlétikai Stadionban, a jótékonysági futásé a Hadházi úton lesz), a futók útvonala pedig érinti a Vidámparkot, az Állatkertet, a Pallagi utat, a Nagyerdei körutat, az Ady Endre sugárutat, a Benczúr Gyula utcát, a Hadházi utat és a Besze János utcát is. Az 1361 méteres jótékonysági futás kezdete 10 óra, míg a félmaraton mezőnye 11 órakor rajtol. Mindez egyben azt is jelenti, hogy az említett útvonalon szombaton reggel 8-tól délután 14 óráig teljes útlezárás lesz érvényben.

Meccsrejárók, figyelem!

A szervezők kérik az autósok és a lakosság megértését és támogatását, és külön felhívják a figyelmet arra, hogy a 15 órakor kezdődő DVSC-Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzésre érkezők csak 14 óra után tudják majd a megszokottnak megfelelően megközelíteni a stadiont. A megmozdulás grandiózus volta tehát már csak közlekedési szempontból is nyilvánvaló, ráadásul Tóth Csaba további érdekességekkel is szolgált: a versenyt több mint 100 fős rendezőgárda vezényli majd le, az indulók rajtszámozásához mintegy 20 000 gémkapcsot használnak majd fel, 20 000 darab csokoládét, illetve 1800 hot-dogot osztanak majd szét a résztvevők között.
A sajtótájékoztatón érezni lehetett a szervezők lelkesedését, amelyet az élet igazolt is: a Debreceni Sportiskola például 960 fővel nevezett a jótékonysági futásra, csak kizárólag Kisújszállásról 587-en(!) jelezték érkezésüket. Remélhetőleg a város lakói is jó szívvel fogadják majd az I. Rotary Debrecen félmaratont, amelyből idővel nemes cívisvárosi hagyomány lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.