Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az atlétáink hozták a (jó) formájukat

| 2010. 03. 01. | 16:12:12
Debrecen – Kitettek magukért a fedett pályás felnőtt országos bajnokságon és az országos téli dobó bajnokságon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétái.
Az atlétáink hozták a (jó) formájukat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gerelyhajító Nagy Xénia remek példa: aranyérmet szerzett a nagyon kellemetlen időjárási viszonyok között lebonyolódott versenyen, úgy, hogy sikerült közel 50 métert hajítania és így ő szerezte meg a hétvége első aranyát az ob-n.

Harsányi Olivér esélyeshez illően megnyerte a magasugrást, Kerekes Gréta 60 méteres gátfutásban kitűnő versenyzéssel, egyéni csúcsot futva a dobogó második fokára állhatott, Koroknai Tibor szintén 60 méter gáton a harmadik helyet szerezte meg abban a futamban, ahol a nemsokára dohai világbajnokságra utazó Kiss Dániel is futott.
A 4x400-as váltófutásban elindult debreceni versenyzők a harmadik helyet szerezték meg: a fiataloknak nagy élmény volt egy csapatban futni Zsivóczky-Pandel Attilával, aki újra edzésben van és készül a nyáron megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. A csapat tagjai voltak:Horváth Ferenc, Zsivóczky Attila, Koroknai Máté és Koroknai Tibor.

De volt még minek örülni ezen kívül is. Aradi Bernadett 1500 méteren a negyedik helyen végzet, 800 méteren ötödik lett. Kerekes Gréta és Bodó Levente 60 m síkfutásban az ”A” döntőbe kerültek, Zilahi Krisztián 200m-en a 6-ik helyet szerezte meg, hasonlóan Koroknai Tiborhoz, aki 50 másodperc alá futott. Ugyancsak 400 m-en futott és egyéni csúcsot ért el Kálmán Csenge, aki így a teljes felnőtt mezőnyben a 9.helyet szerezte meg. Horváth Tibor 60m gátfutásban az „A”döntőbe került, Zagyva Zsófia pedig a „B”döntőben futhatott.

A 4x400m váltófutásban elindult DSC-SI-s lányok (Soltész Renáta, Szarvas Dóra,Aradi Bernadett és Kálmán Csenge) a 6.helyet szerezték meg.

A fedett pályás országos összetett bajnokságon is kiválóan szerepeltek a debreceni atléták. Szabó Attila a felnőtteknél várakozásnak megfelelően győzött, míg Lesku Norbert az ifiknél nyerte meg a bajnokságot, okozva ezzel hatalmas meglepetést.
A lányoknál az ifik között Soltész Renáta sérüléssel bajlódva harmadik lett, a nála egy évvel fiatalabb Szarvas Dóra negyedik. Lesku Norbert teljesítményéből a 60 m gát, a távol és a magasugrás emelkedett ki. Az egyéni bajnokság két negyedik helyezése után bizonyítani akarta, hogy a tavalyi betegségéből felépült és az idén bajnokságokat szeretne nyerni.

Soltész Renáta magasugró a tornateremben egy héttel a bajnokság előtt a dobókarján komoly sérülést szenvedett. Ennek ellenére nem adta fel, sérülten, 200 ponttal többet teljesítve a tavalyi évinél lett harmadik. Szarvas Dóra versenyzés gyanánt teljesítette az öt számot és két nagy egyéni csúcsának köszönhetően lett negyedik. Az ifiknél Cservenyák József a 7., Magyar Zoltán a 8. helyet szerezte meg.

Érdemes megemlíteni az edzők nevét is: a sportolókat Dömötör, Moldvai, Varga és Szabó Róbert sporttársak segítették hozzá a sikerhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés