Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Atlétikai ünnep Debrecenben

| 2011. 05. 31. | 14:59:35
Debrecen – Ötszáz induló, kellemes idő, remek hangulat és gördülékeny szervezés jellemezték a hétvégén a Gyulai István Atlétikai Stadionban megrendezett immár hagyományosnak mondható Nemzetközi Gyermek Atlétikai Fesztivált.
Atlétikai ünnep Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az esemény előtti napon alaposan ráijesztettek az időjósok a szervezőkre, de szerencsére elmaradt az ígért eső és vihar, így az egész napos esemény végig napsütésben, kellemes melegben zajlott.

A verseny hivatalos programja fél 11 kor kezdődött, és a tervezett időrendnek megfelelően egy kicsivel 16 óra után fejeződött be a záró versenyszámmal, a váltófutással. A hagyományos versenyszámok mellett, idén egész napos bemutató programok is várták a gyerekeket, melyek közül a Nemzetközi Atlétikai Szövetség gyerekprogramjának bemutatója hatalmas sikert aratott. A résztvevő és kilátogató fiatalok, az atletikus alapmozgásra épülő, ügyességi versenyszámokban próbálhatták ki magukat.

Az ügyességi versenyszámok felvezetéseként a a bajnoki ezüstérmes DVSC-KORVEX kézilabdacsapatának 4 kiváló hölgytagja – Bogdanovics Annamária, Kazai Anita, Triffa Ágnes és Csáki Viktória versenyzett egymással és a 2007 évi Debreceni U23 Európa-bajnokság kabalafigurájával, Matyival. A baráti versengésből Csáki Viki került ki győztesen 48,87 méteres dobással.

A nap folyamán izgalmas versenyeket, sok figyelemre méltó eredményt láthattak a nézők. Huszonhat egyesület/iskola szerzett valamilyen színű érmet, ebből tizenhatan legalább egy aranyat is gyűjtöttek. Legtöbb első helyezéssel a Békéscsabai Atlétikai Klub végzett az éremtábla első helyén (7), mögöttük a BMTE (4), az Ikarus, a III. kerületi TUE, az Egri SSE és Albertirsa (3-3-3), majd Hangyaboly SE Miskolc, Kolozsvári SI, Tempó BSE (2-2-2) következett. Egy aranyérmet szerzett továbbá a MISI SC, a Nagyváradi Sport Klub, a Nyírsuli, a Hajdúböszörményi TE, a Hevesi SE, a Budaörs és a házigazda DSC-SI.

A Debreceni Sportcentrum gyermekkorú sportpalántái hat érmet szereztek a nap folyamán, egy aranyat, egy ezüstöt és négy bronzérmet. Batai Ákos a 2000-s születésű fiúk 60m gátfutásában szerzett aranyérmet, míg 60m síkfutásban harmadik lett. K. Szabó Gabriella a 2001-s születésű lányok között végzett ezüstérmes helyen, 600méteres síkfutásban. Bronzérmes lett Kátay Ádám az 1999-s fiú kislabda hajításban, Győri Blanka 2000-s lány 60 méter gátfutásban, valamint Hevesi Hanna 2001-s lány távolugrásban. A debreceni érmeseket Perényi Gabriella utánpótlás szakágvezető és edző készítette fel.

A versenyt tovább színesítették a színvonalas meghívásos számok, melyekben kiváló hazai és határon túli versenyzői csaptak össze. A nagyérdemű így többek között szurkolhatott a világbajnoki bronz és Európa bajnoki ezüstérmes Zsivoczky Attila tízpróbázónak, a Debreceni Sportcentrum kiváló 400 gátasának Koroknai Tibornak, valamint a junior Európa bajnoki bronzérmes rúdugrónak, Szabó Dezsőnek. A nap legkiválóbb eredményei azonban a férfi és női meghívásos távolugrásban születtek, ahol színvonalas mezőnyben, remek körülmények között Bánhidi Bence 786 cm-s eredménnyel, egyéni csúccsal győzött, mellyel túlszárnyalta az idei Universiade és U23 EB kiküldetési szintjeit is. A távolugró mezőny erősségét jellemzi, hogy Bencén kívül még négyen ugrottak 720cm fölött. A hölgyek ugyanezen számában a nagyváradi Deiac Cornelia kiegyensúlyozott sorozatot produkálva ért el világszínvonalú 655cm-s eredményt.

A program zárásaként a verseny történetében először az IAAF Kids Athletics egyik versenyszáma a sprint-gát váltóban versenyeztek egymással nyolc egyesület csapatai. A két futam összesített eredménye alapján a Békéscsabai AC fiataljai nyerték e premier versenyszámot.

A remek hangulatú eseményen a gyerekek jól érezték magukat, és ismét bizonyították a szervezők számára, hogy igenis szükség van ehhez hasonló rendezvényekre, ahol a lelkes indulók megismerkedhetnek a sportok királynőjével, annak alapjaival és a királynőt szolgáló profi sportolókkal. A szervezők jövőre ismét várják a fiatalokat Debrecenbe!
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés