Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vidék bajnoki címére törnek Debrecenben a műkorcsolyázók

| 2011. 01. 27. | 14:06:22
Debrecen – Ilyen még nem volt! Első ízben rendezi meg Debrecen az Országos Utánpótlás Műkorcsolya Vidékbajnokságot, mégpedig szombaton a Debreceni Jégcsarnokban.
A vidék bajnoki címére törnek Debrecenben a műkorcsolyázók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású és fontos versenyt rendez január 29-én 8 órától 16 óráig a Jégcsarnokban a 2005 óta műkorcsolya-szakosztályt is működtető Debreceni Sportcentrum-Sportiskola: a szombati Országos Műkorcsolya Utánpótlás Vidékbajnokság újabb színfolttal gazdagítja a debreceni sportpalettát. A viadal rangját remekül fémjelzi, hogy a vidékbajnokság fővédnöke Kósa Lajos, a cívisváros polgármestere, Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó, háziasszonya pedig Sebestyén Júlia Európa-bajnok klasszisunk, akinek szakmai hozzáértésére immár Debrecenben is számíthatnak a tehetségek.
A versenyre csaknem egy tucatnyi sportszervezet 59 ifjú korcsolyázója adta le nevezését, a debrecenieken (Debreceni Sportiskola, DSC-SI Jégkarc Egyesület, Jégangyalok Egyesület, Debreceni Főnix SE, Debreceni Jégvirág KSE) túl többek között székesfehérvári és miskolci tehetségek is próbára teszik tudásukat. A Debreceni Sportiskola, illetve a DSC-SI Jégkarc Egyesület színeiben 17-en próbálnak majd a lehető legjobb eredményt elérni, közülük leginkább Fácska Laura, Kósa Eszter és Csernoch András esélyes akár a végső győzelemre is.

Legjobb magyarként

Mindhárman rendkívül tehetségesek, kategóriájukban Gyulai Györgyi edző vezetésével szinte minden versenyen mindannyian dobogóra léphetnek: 2010-ben Fácska Laura (Cubs2) megnyerte a Maskarádé-kupát, a vidékbajnokságot, az Avas-kupát, a Húsvét-kupát és a Kelet-Magyarország Kupát is, Kósa Eszter (Basic Novice A) tavaly a Maskarádé-kupa és a vidékbajnokság győztese, emellett ezüstérmet szerzett a Santa Claus-kupán, az Avas-kupán és a Húsvét-kupán is, nem beszélve a belgrádi Skate Helena nemzetközi versenyen elért bronzérméről, míg Csernoch András (Basic Novice A) 2010-ben vidékbajnokként győzni tudott a Kelet-Magyarország Kupán és a Santa Claus-kupán is. A Santa Claus-kupa külön is kiemelendő: a verseny Európa legnagyobb, legrangosabb utánpótlás viadala, amelyen legutóbb 22 ország indulói vettek részt. Ezen a kupán szereztek legjobb magyarként dobogós helyezéseket a debreceniek, ami azt jelenti, hogy kontinens-szinten is elismert a tudásuk.
Mindebből látszik, Debrecen műkorcsolyában sem szenved hiányt tehetségekből, akiknek bizony versenyzési lehetőségre van szükségük: már csak ezért is remek, hogy az Országos Műkorcsolya Utánpótlás Vidékbajnokságot a cívisváros rendezi.

Világbajnokságot rendezne Debrecen!

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Orendi Mihály, a Sportcentrum ügyvezető igazgatója elmondta: ez a viadal egy sorozat kezdete lehet, a tervek szerint jövőre nemzetközi versenyt, 2014-ben pedig akár junior műkorcsolya világbajnokságot is rendezhet Debrecen.
Kósa Lajos polgármester azt emelte ki, hogy a cívisváros először rendez vidékbajnokságot, pontosan azért, hogy a sportág főváros-centrikusságát kissé megtörje. – A város ott áll a jeges sportok mögött – jelentette ki határozottan Kósa Lajos, hozzátéve, hogy hiába prosperál a Debreceni Jégcsarnok és a „jegesíthető” Főnix, a jégkapacitás már most kicsinek tűnik. Éppen ezért a város azt tervezi, hogy 3-4 éven belül lefedi a nagyerdei műjégpályát, a Jégcsarnok mellett pedig hamarosan átadnak egy kiszolgáló épületrészt, amely alkalmas lesz száraz edzésre és konditermi tréningre is, természetesen öltözőkkel kiegészítve.
Sebestyén Júlia Európa-bajnokként segíti szakértelmével a debreceni korcsolyás tehetségeket a DSC-SI-nél. Elmondta: bár több versenyző is betegséggel küzdött az utóbbi napokban, hetekben, reménykedik abban, hogy jól fognak szerepelni a szombati vidékbajnokságon, amely az országos bajnokság főpróbája is lesz egyben. Az indulók tehát felkészültek, mint ahogy Becsky András igazgató elmondása szerint a Jégcsarnok is készen áll a viadalra. Úgy tűnik tehát, hogy minden adott egy emlékezetes és színvonalas versenyhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megszűnik egy magyar tévécsatorna
Megszűnik egy magyar tévécsatorna
Főként vígjátéksorozatokat sugárzott.
Hirdetés
Hirdetés
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!