Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szív diadala

| 2011. 04. 05. | 15:08:36
Debrecen – A hétvége debreceni mérlege: egy arany, öt döntős helyezés és egy súlyos sérülés, ami még nem ok arra, hogy egy kardozó feladja a versenyt.
A szív diadala
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén az Újpesti TE vívótermében rendezték meg az idei év ötödik Reménységek Körversenyét. A Debreceni Kardvívó SE fiataljai hat érmet és még számtalan szép helyezést értek el. Az első versenyszámban Urbán Ádám és Pilarsky Márk a kilencedik és tizedik helyen végzett (70-en indultak a megmérettetésen). A lányok serdülő versenyében Horváth Fanni a 7., míg Krajnyák Dorottya az előkelő 8. helyen fejezte be a küzdelmeket. Krajnyák a verseny alatt két válogatott kerettagot is legyőzött. Leitner Dorkát pont Dóri ejtette ki, így az újoncok mezőnyében adódott lehetősége a javításra, ahol ugyan az előkelő hatodik helyen tudott végezni, ám idén ez volt a legrosszabb helyezése. Krajnyák Dóri a végére már nagyon elfáradt, de így is a nyolcadik helyre volt jó a teljesítménye. (mindkét lány két versenyben vett részt).

Vasárnap az újonc fiú versenyen Urbán Ádám hatalmasa elszántsággal, a nap folyamán egyre javuló vívással végzett az előkelő hatodik helyen. Pilarsky Márk egy szerencsétlen összevágás után megsérült és nagyszerű példamutatással törött hüvelykujjal fejezte be a versenyt. Közben a gyermek lányok versenyét Leitner Dorka veretlenül nyerte meg. A döntőben az ellenfelét 10-2-re verte meg. Az esti számra is jutott egy meglepetés: Telki Levi a serdülő fiúk között az előkelő 12. helyen végzett.

Mesterszemmel

Dávid László: – A hétvége egy hatalmas hullámvasút volt. A gyerekek a versenyek alatt küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak. Urbán egy rosszul sikerült gyerekverseny után végzett egy korosztállyal feljebb a döntőben. Horváth az utolsó esélyét megragadva maradt benne a válogatottban. Krajnyák pihenő nélkül vívott két számban is döntőt. Leitner a csalódást keltő hatodik helye után, veretlenül, a mumusát is legyőzve lett bajnok. Telki az utolsó erőtartalékait mozgósítva jutott el a döntő kapujáig. Pilarsky pedig mindenki elől titkolva sérülését törött hüvelykujjal fejezte be a versenyeket, leckét adva bátorságból és küzdeni akarásból. Az eredményekhez gratulálok, Márknak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Szilassy Bence: – Fenomenális volt! Így kellene az edzéseken is küzdeniük. Márkot várjuk vissza. Gyógyulj meg mihamarabb!
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés