Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsírégető edzés: otthon vagy konditeremben?

| 2022. 04. 25. | 10:09:00
XXX
Zsírégető edzés: otthon vagy konditeremben?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbben hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy hatásos edzés csak az edzőteremben történhet meg, egy szakember felügyelete mellett. Számos bizonyíték van azonban arra, hogy nem szükséges edző segítségét kérni, de még csak terembe se menni azért, hogy valaki formában maradhasson. A saját testsúlyos gyakorlatok, a különféle gépeken végzett feladatok ugyanolyan hatásosak az egészséges életmód és a napi mozgás kapcsán, mint egy edzésterv. Lássuk, hogy milyen zsírégető formák vannak otthon, illetve a konditeremben!

Az otthoni edzés előnyei

Egy magas intenzitású edzést ugyanúgy el lehet végezni a négy fal között, mint az edzőteremben. A zsírégetéshez ugyanis sok esetben egyáltalán nincs szükség plusz eszközökre. Egyetlen dolog a lényeg, ez pedig a megfelelő pulzustartomány és a kellő edzéshossz. Egy szakaszos feladatsort könnyedén összeállíthatsz magadnak otthonra, amit akár a nappaliban, akár a szabadban egyaránt megcsinálhatsz. Ilyenkor az intenzív és a pihenő részek váltják egymást, nem véletlen számít ez a legjobb zsírégető mozgásnak.

Nem muszáj azonban torna jellegű feladatokat végezned, hiszen a futás, a kerékpározás egyaránt hatásos eredménnyel jár zsírégetés szempontjából. Érdemes azonban ezeket kombinálni, főként abban az esetben, ha egyáltalán nem jársz edzőterembe. Heti 3-4 edzés esetén legyen két futás, vagy egy futás, egy kerékpár, illetve iktass be HIIT edzést, amiből az interneten sokfélét találhatsz. Ha így gondolkodsz, akkor garantáltan látható lesz rajtad a fogyás és a zsír égetése.

Ha tehát inkább otthonod kényelméből végeznél el egy zsírégető edzéstervet, akkor mindenképp érdemes szétnézned az olyan weboldalakon, mint például a www.intenset.hu. Itt számos tanácsot, ötletet, tippet találhatsz azzal kapcsolatban, hogyan és miként érdemes végezned a mozgást.

Milyen eredményt érhetsz el az edzőteremben?

Valószínűleg te is az az ember vagy, aki belépve az edzőterembe egyenesen a futópadhoz indul, főként, ha teljesen kezdő. Sokan ugyanis alig ismerik az ott található eszközöket. Már csak az a kérdés, hogy akkor miért is mész el odáig, hiszen futni a szabadban is tudsz. A zsírégetés legjobb formája, hogy kombinálod a különböző sportokat. Ahogy pár sorral feljebb említettük, ez lehet futás, HIIT, de akár kerékpár egyaránt, főként az otthoni edzések esetében. A teremben azonban jóval több lehetőséged van alakot formálni, bár egyáltalán nem garancia, hogy itt eredményesebb lehetsz.

A súlyzós edzés bár kiváló mozgásforma, ezt szintén nem csak edzőteremben végezheted el. Persze itt több olyan berendezés van, ami szóba jöhet, azért ne aggódj, ha neked nincs otthon egy sem. Néhány alkalommal nyugodtan betérhetsz egy terembe, ahol nemcsak társaságban lehetsz, de még fel is dobod az unalmasnak tűnő hétköznapokat. Az erősítés és az izomépítés szempontjából ugyanis elengedhetetlen, hogy súlyzókat használj, amivel szinte teljesen át tudod alakítani a testedet. Emellett zsírt égethetsz, így tehát felgyorsíthatod a fogyásodat, hiszen ezek a gyakorlatok bőven lehetőséget kínálnak a plusz kilóktól való megszabadulásra.

Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb energiára azon feladatok esetében van szükség, amelyek a nagyizmokat veszik igénybe. Érdemes tehát mindenképpen figyelmet szentelni a mellizmokra, a farizomra, a hátra, illetve a lábakra. Nyugodtan végezz guggolásokat, húzódzkodj, végezz fekvőtámaszokat, bármit, amit segítségedre lehet ezek erősítésében. A teremben végzett mozgás esetében pedig próbáld ki a fekvenyomást, esetleg a felhúzást, hiszen ezekkel gyorsan eredményre juthatsz. Végezz el mindegyikből 6-8 kört, körönként pedig ismételj 15-20 alkalommal. Néha tarts egy kis szünetet, így nem fáradsz el annyira és a pulzusod is optimális tartományban maradhat. Próbálj meg mindenképpen úgy edzeni, hogy az legalább 50-60 percig tartson, ugyanis a zsírégetés általában 30-40 perc után kezdődik meg, főként, ha előtte jó nagyot étkeztél.

Mire érdemes még figyelni?

A zsírégetés kapcsán azonban nem árt, ha a sportolás mellett egészségesen étkezel. Próbálj meg kiegyensúlyozott étrendet kialakítani. Fogyassz naponta több alkalommal zöldséget és gyümölcsöt, vigyél be vitaminokat és próbálj meg ne nassolni a főbb étkezések között. A lényeg, hogy kevesebb kalóriát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyit elhasználsz, így a zsírégetés garantált. Semmiképp ne ess át a ló túloldalára, a túl kevés kalória ugyanis nem visz eredményre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés