Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tour de France-szal a környezetvédelemért

| 2021. 06. 24. | 14:28:00
Fenntartható mobility terv az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében.
A Tour de France-szal a környezetvédelemért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A verseny nem titkolt célja, hogy figyelmeztessen a környezetvédelem fontosságára, és hogy a biciklizést, mint környezet- és egészségvédelmi programot népszerűsítse. A Tour de France, Franciaország legnépszerűbb biciklis versenyét 1903 óta évente rendezik meg, kivéve akkor, amikor a két világháború idején leállították. Az elsődleges célja a L’Auto újság eladási növelése volt, ám ez később háttérbe szorult. Amint a turné előtérbe és népszerűségre tett szert, a verseny meghosszabbodott, és az egész világon népszerűvé vált, és a világ “legnagyobb sporteseményévé” nőtt ki magát. A nemzetközi férfi résztvevőkön túl, a nők is versenybe szálltak: 1984 és 2009 között különböző neveken rendeztek női Tour de France-t. 2014 óta a Le Tour de France La Course-t egy vagy több nő számára rendezik meg, ami egy kétnapos esemény a férfi verseny alatt.

Egy kis földrajz

Hagyományosan a versenyt júliusban rendezik. Míg az útvonal évről évre változik, a verseny formátuma változatlan marad: a modern verseny 21 szakaszból ál, összesen 3500 kilométert kell megtenniük a résztvevőknek. A Pireneusok és az Alpok hegyláncain minden versenyen áttekernek a versenyzők, és a cél is mindig ugyanaz: a párizsi Champs-Élysées. A verseny felváltva Franciaország óramutató járásával megegyező irányban és az óramutató járásával ellentétes irányban halad. 2023-ban például Bilbaoból indul majd a verseny, ez már biztosnak látszik, míg 2022-ben Koppenhága lesz a verseny kiindulási pontja.

A csapatok

Az indulók száma általában 20 és 22 csapat között van, mindegyikben nyolc versenyzővel. Az összes szakasz a célig időzített; a versenyzők ideje összeadódik az előző szakaszidőkkel. A legalacsonyabb összesített célidővel rendelkező versenyző a verseny vezetője, és a sárga trikót viseli. A Tour de France természetesen nagy népszerűségnek örvend, ugyanakkor más versenyeket is rendeznek a fő eseménnyel egy időben: a sprinterek pontszerű besorolása, a hegymászók hegyi besorolása, a fiatal versenyzők
besorolása a 26 évesnél fiatalabb versenyzők számára, valamint a csapatok osztályozása az egyes szakaszok minden csapatának első három helyezettjét is ünneplik. A szakaszgyőzelem elérése presztízst is nyújt, ami minden nap újabb és újabb izgalmakat nyújt a szurkolóknak, és azoknak is, akik nem csak nézőként de sportfogadóként is csatlakoznak az eseményhez. Ebben az évben a Tour de France és a Tokiói olimpia is remek alkalom lehet azok számára akik, aki szenvedélyesen szeretik, figyelik és
fogadnak is a sport eseményekre. Az unibet bónusz kód remek megoldás lehet az ilyen sportkedvelők számára, hiszen egyszerűvé és átláthatóvá teszik a pénzügyi tranzakciókat.

A Tour de France mint környezetvédelmi program

A Tour de France, a méltán híres nemzetközi versenyén túl elismerést váltott ki elköteleződésiről is, amelyek a jól megszervezett, neves és népszerű verseny lebonyolításán túl a következők:

2020-ban 2020 biciklit adományoztak különböző jótékonysági egyesületeken keresztül
és a “hősök a brinágn” programban Nizzában különböző rendezvényeket tartanak hogy megtanítsák a gyerekeket biciklizni, általános iskolákban “bicikli heteket” tartanak.

Fenntartható mobility terv az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében: hybrid autók használata a verseny alatt, elektronikus autók használata a verseny során, teljesen elektronikus lakókocsik és VIP járművek használata, a verseny után LPG gáz használatú kamionok tisztítják a terepet.

Mindenfajta egyszeri használatú műanyag kizárása a versenyből, valamint minden csomagolt étel újrahasznosítható csomagolásban jut el a versenyzőkhöz és a nézőkhöz.

Természetes környezet védelme, és az érzékeny természeti környezet 100%-ban való védelme: a szóróanyagok szórása tiltott, nincs hangosbeszélő, nincsenek helikopterek, 21 videó készült a Francia Természeti Múzeum jóvoltából, amit a francia televízió közvetít.

Szemét-kérdés: 126 szemétgyűjtő pontot állítanak fel, ahol 9 környezeti koordinátor dolgozik a teljes verseny alatt, újrahasznosítható csészék használata 100%-ban.

Ételek: 100%-ban helyi és 100%-ban szezonális ételeket szolgálnak fel a versenyen.

A Tekerjünk a jövőbe című kampány részeként a Tour de France idén elindítja a Ville à Vélo du Tour de France címért való versenyt, azzal a céllal, hogy ösztönözze az önkormányzatok által a mindennapi kerékpározás érdekében tett kezdeményezéseket. A címre minden olyan város pályázhat, amely a verseny 1903-as létrehozása óta legalább egyszer otthont adott a Tour de France-nak.

További érdekességek

Az idei Tour de France még több különlegességet tartogat:

  • 250 egészségügyi dolgozót hívnak meg a versenyre megköszönve a pandémia elleni
  • munkájukat, 30 lakos külön díjat is kap ebben a témában.
  • 252 000 euró összegű adományt gyűjtöttek hogy megmentsenek 21 rászoruló
  • gyermeket a Mécénat Chirurgie Cardiaque nevű szervezettel karöltve. 2003 óta
  • 321 gyermek kapott segítséget ezen a módon.
  • Banánsegély: Guadeloupe & Martinique jóvoltából több mint 8500 banánt
  • osztanak szét a versenyzőknek és a szurkolóknak.
  • 12 500 telefonos adományozó segítette a verseny környezetvédelmi céljait 2020-
  • ban a verseny alatt, ez a szám idén remélhetőleg még magasabbra nő majd.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.