Újabb debreceni siker a Kékszalagon!

2019.07.21. 17:15

Újabb debreceni siker a Kékszalagon!

Török László és csapata megint verhetetlennek bizonyult az egytestű hajóosztályban.

Hirdetés

Másfél hónapon belül a harmadik kategória-győzelmét aratta a Raffica csapata az 51. Kékszalag Nagydíjon. A Király Zsolt vezette egytestű hajó több, jóval gyorsabb katamaránt is maga mögé utasított a gyengeszeles versenyen. Az 561 hajóból álló népes mezőnyben a Raffica a rajt után az élre állt, majd az eleinte gyenge-közepes, végül szinte teljesen elálló szélben végig megőrizte a vezetést, és magabiztos győzelmet aratott.

A Raffica – amely csapatot a debreceni Török László is erősíti – sikerének értékét tovább növeli, hogy a regatta hajrájában, a Keszthely-Balatonfüred etap végén több katamaránt is megelőztek, így gondoskodva a verseny legnagyobb meglepetéséről.

A „pirosak” a Racing Django, az MKB Extreme, a Prevital és a New Black Jack mögött, az abszolút értékelés 5. helyén siklottak célba. Az olasz építésű libera ezzel már a harmadik kategória-győzelmét aratta idén, a svájci Bol d'Or Mirabaud és a németországi Rund um Bodensee megnyerése után.

A Raffica gárdája legközelebb szeptemberben, az olaszországi Garda-tavon megrendezendő Centomiglián képviseli majd a magyar színeket.

 

BalatonVitorlázó

Szóljon hozzá!

Hirdetés