Hirdetés

Sonka így még nem repült a Balatonnál

MTI

2019.07.14. 17:23

Sonka így még nem repült a Balatonnál
A későbbi győztes ausztrál Matt Hall repülése (Fotó: Lakatos Péter, MTI)

A hibát megbüntették, de a cseh összességében jó szájízzel távozhatott.

Hirdetés

Az ausztrál Matt Hall nyerte a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő versenysorozat magyarországi futamát július 14-én Zamárdiban. A címvédő cseh Martin Sonka negyedik lett, és ezzel átvette a vezetést az összetettben.

A 47 éves Hall a hétvége során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, miközben a 41 esztendős Sonka – bár kiválóan repült szombaton és vasárnap is – a legjobb négy pilóta részvételével rendezett fináléban nagyot hibázott, elütötte az egyik kapu pilonját, ezért három másodperces időbüntetést kapott. Sonka így csak negyedik lett, Hall mögött a brit Ben Murphy végzett a második, a kanadai Pete McLeod pedig a harmadik helyen. Mivel az összetettben eddig vezető japán Muroja Josihide csak két pontot szerzett Zamárdiban, Sonka az élre állt a pontversenyben 65 ponttal. Hall (61 pont) a második, Muroja (55) a harmadik.

A Red Bull Air Race idei, egyben a versenysorozat történetének utolsó versenyét Japánban rendezik szeptember elején. A névadó főszponzor május végén jelentette be, hogy a 2019-es lesz a Red Bull Air Race történetének záróidénye.
BalatonRed bull Air Race

Szóljon hozzá!

Hirdetés