Hirdetés

Hirdetés

Nagyot mentek a debreceni lányok

MTI

2019.07.10. 06:47

Nagyot mentek a debreceni lányok
A hetedik helyezett Kerekes Gréta (b) és a hatodik helyen végzett Kozák Luca (j) és a női 100 méteres gátfutás döntője után a székesfehérvári Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen 2019. július 9-én. MTI/Bodnár Boglárka

Mindketten közel kerültek a 12.84-es olimpiai kvalifikációs szinthez.

Hirdetés

Hirdetés

A verseny legnagyobb sztárjai egytől egyig fantasztikus teljesítménnyel rukkoltak elő kedden a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen női 100 gáton Kozák Luca és Kerekes Gréta is 13 másodperc alá került. A világ legrangosabb atlétikai versenyei közé tartozó viadal programjának második felében a nemzetközi sztárok mellett a két magyar gátas sprinter is kitett magáért. 

Az idei fedettpályás Európa-bajnokságon 60 gáton egyaránt döntős Kozák és Kerekes - akik közül előbbi sérülés miatt nem futhatott az Eb-fináléban - a dobogós helyek sorsába nem szólhatott bele, ám mindketten felvették az amerikai vágtázók ritmusát: előbbi 12.90 másodperccel megközelítette, utóbbi pedig 12.93-mal megjavította egyéni csúcsát, ráadásul mindketten közel kerültek a 12.84-es olimpiai kvalifikációs szinthez.
   

"Nagyon jó volt, hogy mindketten rajthoz állhattunk a versenyen, mert itt is húztuk, motiváltuk egymást"

- mondta a verseny után Kerekes, aki szemmel láthatóan nagyon boldog volt az elért eredményével.

"Jó mezőnyben könnyebb jó eredményt futni, mint rosszban, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mindketten így zártunk"

- tette hozzá Kozák.

Az amerikai "háziversenyt" a világcsúcstartó Kendra Harrison nyerte 12.60 másodperccel az olimpiai második Nia Ali (12.63) előtt.

Kozák LucaKerekes Gréta

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.