Hirdetés

Hirdetés

Gyűlik a pénz minden idők egyik legnagyobb debreceni sportversenyére

civishir.hu

2019.04.16. 14:15

Gyűlik a pénz minden idők egyik legnagyobb debreceni sportversenyére
Grandiózus sportverseny lesz Debrecenben (Fotó: Cívishír)

2024-ben fiatal sportolók ezrei érkeznek Miskolcra és a cívisvárosba.

Hirdetés

Hirdetés

Öt év alatt összesen legfeljebb 1,5 milliárd forinttal támogatja a kormány a 2024-es Európai Egyetemi Játékok megrendezését – olvasható az április 15-i Magyar Közlönyben. Az 5-6 ezer sportolót felvonultató kontinenstorna helyszíne Debrecen és Miskolc lesz. A rendező a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, mely számára a pénzügyminiszter az emberi erőforrások minisztere bevonásával gondoskodik a fedezeti forrásról. Az említett másfél milliárdon felül az állam 2024-ben 444 500 eurónak megfelelő összeget is  biztosít jogdíj címén – derül ki a kormányhatározatból.

A kabinet a sporteseménnyel összefüggésben szintén döntött a „magyar egyetemi sport hosszú távú fejlesztéséről”. Ennek keretében a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság minőségének javítására 2020 és 2023 között évi legfeljebb 38,1, majd 2024-ben 19 millió forint támogatást nyújtanak azzal, hogy a fel nem használt pénzt vissza kell fizetni.

Mint arról a Cívishír is beszámolt, Magyarország először rendezhet Európai Egyetemi Játékokat. Az 1965-ös budapesti 4. nyári Universiadét követően minden idők legnagyobb létszámú nemzetközi egyetemi multisport eseményének lesz a házigazdája a cívisváros és a borsodi megyeszékhely. A verseny rendezési jogát tavaly nyerte el hazánk.

RaL

MiskolcDebrecensport

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.