Hirdetés

Hajdúnánás méltán büszke erre a lányra

utanpotlassport.hu

2018.11.17. 14:46

Hajdúnánás méltán büszke erre a lányra
utanpotlassport.hu

Nagy jövő előtt áll.

Hirdetés

Hirdetés

A 15 éves Máró Anna idén ült először négyes hajóba, s nyomban ezüstérmet nyert társaival az ifjúsági Európa-bajnokságon. Kisvártatva az ORV-n szerzett négy számban négy érmet. A tiszaújvárosi színekben versenyző fiatal repülőrajttal kezdte a nemzetközi szereplést - írja róla az Utánpótlássport.hu

A hajdúnánási Máró Anna élete első nemzetközi viadalaként készült a szeptemberi Olimpiai Reménységek Versenyére. A sors azonban közbeszólt, és a 15 esztendős kajakos már július elsején átesett a tűzkeresztségen – nem is akárhogyan. A Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület fiatalja a leány K−4-es egység tagjaként ezüstérmet nyert az ifjúsági Európa-bajnokságon Olaszországban. Pedig már a hajóba kerülése is felért egy kisebb kalanddal.

„A tavaszi válogató versenyeket megelőzően soha nem ültem még négyesben, úgyhogy az idei év számomra jó sok meglepetést tartogatott. Hosszú időn keresztül teszteltük az egységeket, szinte mindenhol kipróbálhattam magamat, ami nagyon nagy élmény volt. Egyrészt meg kell találni az összhangot a társainkkal, másrészt a technika is más, mint amikor egyedül vágok neki a víznek” - mesélte a lapnak Máró anna, aki a sportággal 9 éves korában, Hajdúnánáson ismerkedett meg. A fiatal lány két éve igazolt Tiszaújvárosba, ahol jelenleg Betlenfalvi István az edzője. A szakember maga is meglepődött a gyorsaságon, ahogy Anna beilleszkedett a négyesbe.

A meglepetés Eb-t még nagyobb meglepetés követte. A szeptemberi ORV-n Máró Anna elsőéves serdülőként állt rajthoz, s ahol elindult, ott dobogóra is lépett: ő volt az egyetlen leánykajakos, aki minden távon szerzett érmet. Az aranyat a kajak egyesek 500 méteres döntőjében gyűjtötte be.

 

HajdúnánáskajakMáró Anna

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.