Hirdetés

Ezek a debreceni „focisták” a braziloknak is feladják a leckét

2018.11.21. 18:23

Ezek a debreceni „focisták” a braziloknak is feladják a leckét
A DSC-ALSZ csapata (Fotó: magánarchívum)

Öt debrecenivel a soraiban döntőzött a magyar válogatott.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceniek versenyszerű gombfocicsapata, a DSC-ALSZ Lisszabonban vett részt a VIII. szektorlabda világbajnokságon.

A hajdúságiak először a klubvilágbajnokságon, debreceni színekben álltak asztalhoz, és először a világ legjobbjaival, a brazil Palmeiras és Vasco da Gamma csapataival találkoztak, és kis híján sikerült a bravúr a sokkal erősebb játékerőt képviselő brazilokkal szemben. Több pályán is sikerült győzni ellenük, végül azonban kidomborodott a tudáskülönbség a felek között.

A brazilok mindenesetre a mérkőzés végén kifejtették, hogy nem számítottak ilyen komoly ellenállásra a magyarok részéről.

Végül a Belenenses csapatával játszott a DSC. A portugál gárda - két nagyon erős brazil játékossal a soraiban - nagyon szoros meccsen legyőzte a hajdúsági csapatot, amely így a negyedik helyen zárta a klub-vb-t, amelynek döntőjét kiélezett, szoros meccsen a Vasco da Gamma nyerte meg. 

Ezután a válogatottak küzdelmeit rendezték meg. Az elődöntőben a magyar válogatott öt debrecenivel a soraiban legyőzte az erdélyiekből álló román válogatottat, majd a döntőben a brazilokkal álltak szemben ismét. A brazilok semmit nem bíztak a véletlenre, a legerősebb csapatukkal álltak ki, és roppant koncentrált pontos játékkal, legyőzték a magyar együttest. 

Egyéniben a legjobb tizenhat közé hat magyarnak sikerült bejutnia, de mindenki számára ez a kör volt a végállomás. Az egyéni döntőt a Vasco játékosa, Nando nyerte a szinten vascós Ednilsonnal szemben.

A debreceni csapattagok:
Kovács Nándor szakosztályvezető
Kiss Levente
Puskás László
Nagy Lajos
Puskás Zoltán
Debrecengombfoci

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.