Hirdetés

Debreceni siker a brutális akadályversenyen – VIDEÓ

Cívishír

2018.07.09. 13:10

Debreceni siker a brutális akadályversenyen – VIDEÓ
Magyarok a francia versenyen (Fotó: Spartan Race Hungary)

Szabó Dávid a franciaországi Spartan Race-t nyerte.

Hirdetés

A debreceni Szabó Dávid nyerte a franciaországi Morzine-nél rendezett Spartan Race Európa-bajnokságot a 18–24 éves férfiak mezőnyében! Az embertpróbáló versenyen Fehér Richárd a 30-39 éves férfiak között a harmadik helyen ért célba.

A Spartan 2010 óta világszerte növekvő népszerűségnek örvendő sportág, akadályokkal nehezített terepfutó verseny. A pályák leginkább egy katonai kiképzőhelyhez hasonlatosak, ahol az indulóknak falat, sarat, vizet, magasságokat, mélységet, szögesdrótot stb kell legyőzniük a minél előbbi célba érkezés érdekében. A Spartan Race három skálán zajlik, hogy minél többen megtalálhassák a saját felkészültségükhöz passzoló kihívást. A „sprint” 5 kilométer minimum 20, a „super” már 13 kilométer legalább 25 akadállyal. A „beast”, vagyis szörny 20 kilométert követel és minimum 30 akadályt kell leküzdeni. 

Szabó Dávid és Fehér Richárd ez utóbbit teljesítette 3:46:15, illetve 3:35:41-es időeredménnyel. Szabó 24 éves, a debreceni fiatalember az egri Eszterházy Károly Egyetem angol–testnevelés szakos hallgatója.

RaL

spartan race

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.