Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világ legjobb négy csapata között Magyarország!

| 2018. 07. 11. | 20:04:00
Háromgólos hátrányból gyilkos fordítás a Főnixben!
A világ legjobb négy csapata között Magyarország!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

31-26 arányban legyőzte Romániát a magyar válogatott a női junior kézilabda világbajnokság nyolcaddöntőjében július 11-én a debreceni Főnix Csarnokban. Ezzel a legjobb négy között vagyunk!

A mérkőzés első percétől kezdve komoly feszültség érződött a játékon, ami előbb a románokat viselte meg. A 13. percben egy eladott labdát követően vitatkozni kezdtek, amit Pásztor Noémi köszönt szépen, majd egy percre rá Háfra Noémi használta ki az ellenfél még tartó zavarodottságát (10–6). A remek balátlövő aztán ziccerben lökte ellenfelét, ami kettős emberhátrányt eredményezett, lévén már Faluvégi Dorottya is a padon  töltötte a 2 percét. Ekkor tört meg valami nálunk, s ami nagy baj, az irányító Lakatos Rita kiesett a ritmusból. Hiába nyugtatta a lányokat Golovin Vlagyimir, egyre süllyedtünk, s egy idő után már Suba Sára sem volt képes megtartani a társait a védéseivel. Míg Románia dacosra szívta fel magát, addig Magyarország egymás után vétette a hibákat a passzokban és védekezésben egyaránt. 14–17-el fordultunk rá a második félidőre.

Feszültség a magyar padnál

Amelyben annak lehetettünk tanúi, miként rántja ki magát a gödörből a hajánál fogva ez a nagyszerű csapat, jó, biztosan kellett hozzá a szövetségi kapitány és edzőtársa, Pigniczki Krisztina is. A lányok olyan agresszív védekezésbe kezdtek, ami nemhogy fájt Romániának, hanem az ellenszerét sem találta. Bő 2 perc alatt a mieink egyenlítettek, sőt Háfra, Klujber Katrin és Pásztor révén négy gólt dobtunk zsinórban.

Aztán Binó Boglárka (12/25, 48 százalék) bravúrjaival párhuzamosan hölgyeink a játék minden elemében, de legfőképp csapatmunkában felülkerekedtek az ellenfélen. Lakatos gólpasszokkal zökkent vissza a játékba, Faluvégi Dorottya brillírozott (7 próbálkozásból 5 gól, a java e periódusban), de igazából az egész gárdát megilleti a maximális elismerés: a lányokat a hátrány és a közönség teremtette pokoli hangulat együttese ijedelem helyett egységesen bátorságra, görcsösség ellenében hidegvérű megoldásokra inspirálta. Azért külön dicséret még Márton Grétának (7 lövésből 6 találat), a Fradi mosolygós balszélsőjének és a Budaörs beállósának, Pásztor Noéminek (6/6), aki megingás nélkül hozta le az ideges meccset.

Márton Gréta visszahúzással együtt is lő, Klujber Katrin pedig már iramodik is vissza

A válogatott győzelmét a Főnix felállva ünnepelte, nem túlzás azt állítani, hogy a 4 ezer ember fergetes szurkolásának is szerepe volt ebben a hitünkben megerősítő sikerben. 

A magyarok azzal a Dél-Koreával találkoznak, amelyik 24–16-ra verte a 2016-os vb-győztes Dániát, s 2014-ben megnyerte az akkor Horvátországban rendezett tornát. Iszonyú nehéz lesz!

Eredmény:
Negyeddöntő
Magyarország–Románia 31-26 (14-17)

Elődöntő
Július 13., péntek 20.00 – Magyarország – Dél-Korea (Főnix Csarnok)

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háborúellenes lemezt készített a debreceni zenekar
Háborúellenes lemezt készített a debreceni zenekar
Csak háború ne legyen... Üzenet Magyarországról! a címe.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Macska szorult helyzetben – a debreceni tűzoltók segítettek
Macska szorult helyzetben – a debreceni tűzoltók segítettek
A Mikszáth Kálmán utcában kellett a létra.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!