Hirdetés

Debrecennek ez magas labda volt!

MTI

2018.06.24. 18:02

Debrecennek ez magas labda volt!
A Debreceni Egyetem és a Debreceni Asztalitenisz Klub új edzőközpontja június 24-én (Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt)

Az állam felkínálta, az egyetem lecsapta: új távlatok pingpongban.

Hirdetés

Asztalitenisz-edzőközpontot adtak át június 24-én a Nagyerdei Stadionban.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a DEAC-DAK Egyetemi Asztalitenisz Központ átadásán elmondta: a mintegy 700 négyzetméteres létesítményben egyszerre 15 asztalnál lehet sportolni. A 120 millió forintos beruházáshoz a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) döntése alapján 40 millió forint állami támogatást kaptak, 80 millió forintot pedig az egyetem biztosított a fejlesztéshez – hangsúlyozta. Hozzátette, a központ az egyetemi, szabadidő- és utánpótlássport debreceni fellegváraként is működik majd.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára példaértékűnek nevezte azt az összefogást, sportos szellemiséget és infrastruktúra-fejlesztést, amely Debrecenben a fenntarthatósággal párosul. „A központ lehetőséget teremt arra, hogy a sportág számára sok fiatal tehetséget fedezzenek fel a városban, a Debreceni Asztalitenisz Klub pedig elérje célját és feljusson az első osztályba” – mutatott rá.

Sportági felemelkedést!

Horovitz Tamás, a DAK elnöke elmondta: a klubnak jelenleg mintegy ötven versenyzője van, a legjobbak az NB II-es csapatbajnokságban szerepelnek. Hozzátette: az edzőközpont nemcsak a helyi fiatalok előtt áll nyitva, hanem szeretnék, ha idővel a határon túli tehetségek is Debrecent választanák. 

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere emlékeztetett, a város az utánpótlás-nevelés mellett a versenysportban is segíti az egyetemi klubot, hiszen az önkormányzat az egyik fő támogatója a DEAC NB I-es férfi kosárlabdacsapatának. Idén az asztaliteniszezők 3 millió forint támogatást kapnak a város költségvetéséből – tette hozzá.

Fehér László, a MOATSZ alelnöke köszöntőjében kiemelte: azzal, hogy az asztalitenisz bekerült a kiemelt sportágak közé, nagyjából 5 év alatt mintegy 2,5 milliárd forintot oszthatnak szét infrastrukturális fejlesztésekre. Céljuk, hogy régiónként két-két olyan centrumot hozzanak létre, amelyek hozzájárulhatnak a sportág újbóli felemelkedéséhez. A debreceni mellett már működik az egri központ, de többek között Sopronban, Celldömölkön és Budapesten is fejlesztenek.

DEAC-DAK Egyetemi Asztalitenisz KözpontDebreceni Asztalitenisz Klub

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.