Hirdetés

Sok felnőtt tanulhatna ettől a nógrádi kislánytól

2018.01.11. 15:28

Sok felnőtt tanulhatna ettől a nógrádi kislánytól
Krupa Eszter (2-es számmal) fair play díjat vihetett haza (Fotó: nogradsport.hu)

Debrecenben tett tanúbizonyságot a sportszerűségéről.

Hirdetés

A diákolimpia legsikeresebb iskoláit és testnevelő tanárait díjazták a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) budapesti eseményén. A Becsületes játék - fair play díjat Krupa Eszter, a Szügyi Madách Imre Általános Iskola tanulója vehette át azért, mert a debreceni atlétikai bajnokságon jelezte a versenybíróknak, hogy

az egyik sorozatban egy másik ugró nála jobb eredményét tévedésből az ő neve mellé írták be.

A Magyar Tudományos Akadémia épületében megtartott ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a testnevelők munkája azért fontos, "mert az ő kezükben vannak a jövő büszkeségei". Egyúttal köszönetet mondott a pedagógusoknak, tanároknak és edzőknek azért az áldozatos munkáért, amellyel a háttérből segítették hozzá a diákokat a kiemelkedő eredmények eléréséhez. Hozzátette: "a diákolimpiának köszönhetően az idei tanévben immár 31. alkalommal kerül előtérbe a teljes körű iskolai sporttehetség-gondozás, amely jelentős mértékben hozzájárul a jövő sportnemzedékének kineveléséhez".

A 2016/17-es tanévben 270 ezer diák vett részt a diákolimpiai versenyeken, közülük mintegy 18 ezren jutottak be a sportági döntőkbe.
atlétikasport

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.