Hirdetés

Hirdetés

Ezt is megértük: Debrecen jégsportban is menő!

debrecenisportcentrum.hu

2016.12.22. 13:59

Ezt is megértük: Debrecen jégsportban is menő!
Nagy Konrád (Fotó: mti)

Köszönhetően az Európa-bajnok Nagy Konrádnak.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a hazai sportszövetségek 1964 óta minden évben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 54 sportág szövetsége válaszolt a Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének megkeresésére.

Összesen hat cívisvárosi sportoló bizonyult sportága legjobbjának.

Közülük is kiemelkedik Nagy Konrád, aki nem egy klasszikus alföldi sportágban, hanem gyorskorcsolyában végzett az élen, mégpedig egymás után háromszor. Konrád ráadásul nem az újnak számító shorttrackben (rövidpályás gyorskorcsolya) jeleskedik, hanem a hagyományos, nagypályás változatában a sportágnak.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzője idén - többek között - azért bizonyult a legjobbnak, mert aranyérmet tavaly januárban bronzérmet akasztottak a nyakába a minszki Európa-bajnokság 500 méteres száma után, majd aranyérmet szerzett az olaszországi Baselga di Pinében az egyetemisták és főiskolások gyorskorcsolya-világbajnokságán. A DSC-SI klasszisa itt 1500 méteren győzött.

Az már csak hab a tortán, hogy az év során többször, több távon is megjavította a magyar csúcsot.

Nagy Konrád mellett további öt cívisvárosi sportoló végzett az élen. Uszonyosúszásban Senánszky Petra negyedik alkalommal, míg Kosina Gergő harmadjára kapta meg az elismerést. Aerobikban Hegyi Dóra másodszor, míg először került az illusztris társaságba a DEAC két sportolója, a strandlabdarúgó Szentes Bíró Tamás, és a szektorlabda 12 érintéses szakágának legjobbja, Puskás László.

gyorskorcsolyaNagy Konrád

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.