Hirdetés

Lefújták a port a Knight Riderről

Vietnamtól a mikroprocesszorig

wikipedia, origo

2010.04.24. 12:19

Lefújták a port a Knight Riderről
A Pontiacot Fordra cserélik

Most, hogy a TV2 megkezdi a Knight Rider modernizált, új sorozatának sugárzását, idézzük meg az eredeti Michael és Kitt szellemét! +Videó!

Hirdetés

Michael Knight a vietnami háborúban szolgált, ahol 3 éven át hírszerző tevékenységet folytatott a zöldsapkások irányítása alatt. A harcok során a Vietkong erők elfogták, fogolytáborba került, ahonnan egymaga tudott csak megszökni. A szökés közben komoly fejsérülést kapott, szétrepedt koponyáját egy fémlappal pótolták. A háború után rendőrnek állt, majd hadnaggyá léptették elő. A nyilvánosság előtt Michaelt halottnak nyilvánították; a Jogért és Igazságért Alapítvány (FLAG) révén új személyazonosságot kapott. A Jogért és Igazságért Alapítvány egy magántulajdonban lévő, a bűnözés ellen harcoló ága a Knight Alapítványnak, egy milliárdos emberbarát, Wilton Knight szervezetének. Kittel, a fejlett technológiájú autójával együtt Michael beleegyezik abba, hogy bekapcsolódik Wilton Knight hadjáratába a bűnözés ellen. A feladatokat általában a FLAG új igazgatója, Wilton Knight jóbarátja és bizalmasa, Devon Miles bízza rá. 

A legyőzhetetlen páros

Michael Knight különleges hős, egyfajta modern lovag, aki mindig kitér az erőszak elől és nem használ fegyvereket, ha nem szükséges. Kitt a Knight Industries Two Thousand (Knight Ipari Művek Kétezres) autó mikroprocesszorának vokális kivetülése, vagyis a számítógép hangja. A Knight Rider 2008-as változata április 24-én indul a TV2-n a pilotfilmmel. A továbbiakban szombat délutánonként jelentkezik a sorozat. A kor igényei szerint felturbózott verzió a korábban megismert Michael Knight (David Hasselhoff) helyett már annak fiát állítja a középpontba, sokkal nagyobb technikai apparátussal. Az autót szintén Kittnek hívják, a rövidítés itt viszont már egy új generációt jelöl: a Knight Industries Two Thousand helyett már a Knight Industries Three Thousandre utal, és a Pontiacból is Ford vált időközben. Hamarosan az is kiderül, hogy a Kitt által keresett Mike (Justin Bruening) nem más, mint annak a legendás Michael Knightnak fia, aki a nyolcvanas években egy titokzatos alapítvány megbízásából oldott meg számos bűnügyet.

Knight Rider
Az új generáció

Szóljon hozzá!

Hirdetés