Hirdetés

Harc a Bartók teremért

Bartók terem - vita a kezelőjog körül

mti

2010.04.05. 12:29

Harc a Bartók teremért
Nagyon sok kulturális rendezvénynek adott otthont a Bartók terem

Debrecen – Húsz éve nagy vita volt Debrecenben az Arany Bika Szálló Bartók termének tulajdonjogával kapcsolatban. Gyakorlatilag „le akarták nyúlni”.

Hirdetés

Így szólt a hír 1990. április végén.

A sajtótájékoztató előtt két nappal a városi földhivatal elutasította a művelődési központnak a Bartók terem kezelési jogára vonatkozó bejegyzési kérelmét azzal, hogy a Hajdú Megyei Vendélglátó Vállalat a termet apportként bevitte a Hotel Arany Bika Részvénytársaságba.

Lukovics András jogi manipulációnak nevezte az eljárást, és elmondta, hogy a Bartók terem már 1955-ben a debreceni központi kultúrotthonhoz, majd a Kölcsey Művelődési Központhoz tartozott, amelynek a vendéglátó vállalat 1987. szeptember 15-én adta át a terem kezelői jogát, mert a jogszabályok nem tették lehetővé számára a kezelői jog gyakorlását.

A közművelődést évtizedek óta szolgáló terem kezelési jogát azonban sem ekkor, sem korábban nem jegyezték be a földhivatalban, és a részvénytársaság cégbejegyzési irataiban sem szerepel. A debreceni földhivatal határozata ellen a müvelődési központ a megyei földhivatalnál fellebbezett, s ha szükséges, bírósághoz fordul.

A Bartók terem nem lett a Hotel Arany Bika Részvénytársaságé, meg az ebből a társaságból megalakult Cívis Hotels zRt.-nek sem sikerült az elbitorlás...

Szóljon hozzá!

Hirdetés