Aki rég kinőtte Vukot

Saját lemeze is van: Wolf-áramlat

civishir.hu

2010.03.21. 09:23

Aki rég kinőtte Vukot
Fotó: zene.hu

Emlékeznek a fonott copfos kislányra, aki rendezetlen fogsorral azt énekelte: Fürge rókalábak, surranó kis árnyak...? Ő Wolf Kati. +Videó!

Hirdetés

– 1981-ben elénekeltem a Vuk címadó dalát. A világ egyik legkedvesebb rajzfilmjén túl nekem egyénileg is csodálatos emlék, és egy életre szóló megfertőződés az énekléssel – nyilatkozott az énekesnő.

Wolf Kati 1974-ben született Szentendrén, zenész felmenőkkel rendelkező családban nőtt fel. Szolfézs-karvezetés tanár szakon végzett a főiskolán. Sokszínű egyéniség, hat formációban is megfordult, amik egy része már a múlté, míg másoknak mind a mai napig aktív részese. A gimnáziumban egy blues bandával, a Stúdió Dél-lel lépett fel. A Sunny Dance Band tánczenekarral eltöltött idő különleges része az életének 15 éve. A New Chocolate profi dzsessz tanszakos funky banda volt, amiben Kati is részt vett, és ami saját bevallása szerint nagy kaland volt: bevezetés az éjszakai klubéletbe. Az Avocaldóval autentikus és populáris latin zenét játszottak. A 2001 óta énekel a Queen Tribute zenekarban. Amikor éppen nem saját lemezeiről ad elő, a dzsessz világában kalandozik.

A dzsessz a szíve közepe

2009-ben Wolf-áramlat címmel megjelent, első saját lemezén édesapja, Wolf Péter szerzeményeit énekli. Néhány dalszöveg Gerendás Péter tollából származik.

Szóljon hozzá!

Hirdetés