Hirdetés

Hirdetés

Erős idegekre is szükség lesz a debreceni színházban

szabolcsihir.hu

2019.09.21. 09:46

Erős idegekre is szükség lesz a debreceni színházban
Udvarhelyi Péter, a színházi énekkar tagja is megborotvált már egy-két gyanútlan vendéget… (Fotó: Csokonai Nemzeti Színház, Facebook)

Horrorisztikus programmal is készülnek a Színházak éjszakájára.

Hirdetés

Hirdetés

Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.

A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék. Idén a magyar dráma napján rendezik meg a Színházak éjszakáját. A rendezvényen harmincnégy budapesti teátrum várja a közönséget kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és mintegy kétszáz egyéb programmal, de vidéken - például Miskolcon, Kecskeméten, Nyíregyházán, Szombathelyen és Debrecenben - is készülnek programokkal.

A Csokonai Nemzeti Színházban színész gyorstalpalóval, kalandtúrával, a Don Quijote nyílt próbájával, A Pál utcai fiúk koreográfusával, horrorisztikus kulisszajárással várják az érdeklődőket. Ez utóbbi 23 óra 59 perckor kezdődik A padlásból is ismert Kránicz Richárddal, kizárólag erős idegzetű, 18 éven felüli érdeklődőket várnak – olvasható a színház honlapján. A programokról itt olvashatnak részletesen.
DebrecendrámaSzínházak éjszakája

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.