Hirdetés

Jó zenékkel fűszerezik a bort a víztoronyban

Cívishír

2018.07.04. 14:03

Jó zenékkel fűszerezik a bort a víztoronyban
Huszonhat pincészet kínálja borait a Nagyerdőn

Kezdődik pénteken a debreceni FröccsTorony.

Hirdetés

Másodjára rendezik meg a Fehér és Habzóbor Fesztivált a Nagyerdei Víztoronyban. Aki járt az előző, a rozékról szóló nagyerdei borfesztiválon, jól tudja, milyen hangulatra számíthat ezen a hétvégén is. A mulatsághoz ismét remek ételek és pazar koncertek párosulnak július 6. és 8. között a Víztoronykertben.

A FröccsTorony péntektől vasárnapig 26 pincészet borait kínálja majd a látogatóknak, köztük olyan nevekkel, mint Áts Károly, Balla Géza, Bolyki, Konyári, Kreinbacher, Laposa, Sauska vagy a Skizo. Az ételekről két helyi csapat gondoskodik majd: a Víztoronyban már jól ismert Kurucz Hús és a Keszegsütő.

Anima Sound System és Ladánybene

Zenéből sem lesz hiány: a nyitónapon egyből egy legendás hazai formáció, az idén 25 éves Anima Sound System. A zenekar negyedszázados születésnapja alkalmából óriási, Erdélyt, Londont, Rómát és szerencsére Debrecent is érintő turnéra indult. Szombaton egy szintén ikonikus formáció, a Ladánybene 27 ad koncertet a Víztoronykert színpadán. A zenekar szintén ünnepel: ugyan 33 éve alakultak, de első sikereiket épp 30 éve érték el egy országos tehetségkutató versenyt. Mindkét koncert 20.30-kor kezdődik. Természetesen rezidens dj-k is lesznek az első két estén Giocator, Neville, DJ Lionel és DJ Audrey személyében. A harmadik napon – amelyre teljes egészében ingyenes lesz a belépés – a Ruby Harlem lép fel 18 órakor. A különleges nyolctagú zenekar zenéje egyfajta ötvözete az amerikai soul, neo soul, r&b, gospel zenéknek, így igazán varázslatos hangulatot hoznak majd a Nagyerdőre. A társaság még nagyon friss, első saját daluk tavaly tavasszal debütált, de színpadi rutinjuk és energiáik mindenkit hamar meggyőznek majd. 

A család- és kutyabarát rendezvény ismét készpénzmentes lesz, így UniPass kártyákkal lehet csak fizetni a fesztiválon. A logózott borospoharak 1000 forintért válthatók ki, a sértetlen poharakat a szervezők visszaváltják, de el is vihetők. 
Nagyerdei VíztoronyFröccsToronyII. Fehér és Habzóbor Fesztivál

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.