Hirdetés

Nőkből is megárt...

civishir.hu

2018.01.08. 12:47

Nőkből is megárt...

Kiváló színdarab Debrecenben.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.01.21. 19:00

  • Helyszín

    4026 Debrecen, Kassai út

A Bethlen Téri Színház és a Manna két éve indította útjára tehetséggondozó programját, ahol fiatal, pályakezdő rendezők mutathatnak be kétszereplős darabokat, maguk mellé egy tapasztalt rendezőt mentornak választva. Fontos kritérium volt továbbá, hogy a két szereplő közt generációs korkülönbség legyen, hiszen a program célja többek között a korosztályok, tapasztalatok találkoztatása.

A Nőkből is megárt… című színdarab rendezője, Cseh Judit Mészáros Márta filmrendezőt kérte fel mentornak. Az előadás két szereplője, Tordai Teri és Horváth Lili ugyan korábban is játszottak már együtt színpadon, de anya-lánya kettősben most először láthatjuk őket.

A darab során az anya szemszögéből ismerünk meg egy családi történetet, aki egyszer csak arra ébred, hogy a társadalom szemében megöregedett, de belül egyáltalán nem így érzi. Pataki Éva szavait idézve: "Mert az ember kívülről ugyan öregszik, de van egy belső mag, az "én", ami szabadon kószál a testtől függetlenül." A főhős történeteiből megtudhatjuk, hogy legjobb, ha ki merjük kimondani, ha valami már elmúlt és nem félünk találkozni új helyzetekkel. Az előadásban Horváth Lili több szerepben is feltűnik, ő játssza a főszereplő lányán kívül a pszichológusát és a szeretője feleségét is.

A különlegesnek ígérkező produkciót hamarosan a debreceni közönség is megtekintheti: január 21-én, 19:00-tól a Lovarda színpadán lesz látható.

LovardaTordai TeriHorváth Lili

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.