Hirdetés

Újra Hortobágyon a Zöld Mikulás!

hnp.hu

2017.11.24. 15:17

Újra Hortobágyon a Zöld Mikulás!
Fotó: hnp.hu

Már novemberben is várják a csoportokat.

Hirdetés

  • Időpont

    2017.11.27. 10:00

  • Helyszín

    4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.

Még nem borítja fehér hó a tájat, de hamarosan itt az év vége és érkezik a Zöld Mikulás a Hortobágyi Nemzeti Parkba.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság immár ötödik éve hagyományteremtő jelleggel rendezi meg a Zöld Mikulás programot. Ennek keretében a Hortobágy-halastavi Kisvasút egy rövid időre átalakul Mikulásvonattá, melynek segítségével a vendégek eljuthatnak a Zöld Mikulás házához.

Az igazgatóság egyik legfontosabb feladata a szemléletformálás, környezeti nevelés, így a Zöld Mikulás programot is a környezettudatosság jegyében valósítják meg meg. A program helyszíne Hortobágy-Halastó, ahol mintegy öt km-t zakatol a Mikulásvonat egészen a Kondás tóig.

A Mikulásvonattal való utazás felejthetetlen élményt nyújt a gyermekeknek, majd az út végén egy igazi Meseház várja őket. Ott találkozhatnak a Zöld Mikulással, átvehetik tőle a zöld csomagot, melynek tartalma rendhagyó módon nem csak édességet, hanem mindenféle kézműves terméket tartalmaz.

A meseházban mesejátékkal szórakoztatják a kicsiket, valamint mindenki kedvére kézműveskedhet, kreatívkodhat, karácsonyfa díszeket készíthet.

Az egyéni látogatókat 2017. december 2-án és 3-án, 10.00 és 13.00 órai kezdettel várják, míg a csoportok részére 2017. november 27-től december 10-ig biztosítanak lehetőséget a programon való részvételre.

A programokra előzetes regisztráció szükséges!

Hortobágyi Nemzeti ParkmikulásMikulásvonat

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.