Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

1956 a Roncsbárban

| 2016. 10. 14. | 14:02:00
Színes programkínálat a romkocsmában.
1956 a Roncsbárban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az 1956. októberi forradalom 60. évfordulója alkalmából színes programkínálat lesz a belvárosi Roncsbárban Emlékezz velünk 1956/2016 címmel.

Ingyenes, tematikus filmvetítések

A Roncsbárban már október 16-án vasárnap elkezdődik a megemlékezés. A 16:00-tól a fűtött belső udvarban Zákonyi S. István és Goda Krisztina Szabadság, szerelem című nagysikerű mozifilmjét lehet megtekinteni az udvarban található óriáskivetítőn. Másnap, október 17-én 19 órakor Rosa Katalin és Szomjas György A Nap utcai fiúk című alkotását lehet megtekinteni. Október 18-án A tanú című Bacsó Péter filmet vetítik.

A filmvetítések után pár nappal az Emlékezz velünk 1956/2016 programsorozat játékos vetélkedővel folytatódik, amelyen középiskolás csoportok mérik össze tudásukat, interaktív eszközök segítségével egy modern társasjáték keretében a Méliusz Juhász Péter Könyvtár közreműködésével a Roncsbár udvarában és a debreceni utcákon.

Emlékezés a villamoson

Az évforduló előtti napon, október 22-én nosztalgia villamos fog járni a városban. A Nagyállomásról induló ingyenes járatok 10:00-kor, 12:00-kor, 14:00-kor és 17:00-kor fognak elindulni, de természetesen bárhol fel lehet rájuk szállni az 1-es villamos vonalán. A villamoson az 1956-os események és emlékek hangos felidézése fog zajlani. Minden felszálló emlékjegyet kap ajándékba. Másnap az érvényesített jegyek bemutatásával a Roncsbár mindenkit megvendégel egy kávéval.

Október 23-án 15 órakor kezdődnek az aznapi programok, megnyitja kapuit az 1956-ra emlékező Roncsbár fotókiállítás. Az 1956 eredeti képekben nevű kiállítás eredeti képek és plakátok felhasználásával kerül kialakításra, amely a BME Levéltár szakértőjének segítségével valósul meg. Egyes fotók tulajdonosai jelen lesznek, hogy beszámolót tartsanak az érdeklődők számára.

Színház és koncertek

18 órakor a Nekem is vállalnom kell… című színdarabot mutatják be a Magyar Utazó Kamaraszínház és a Csokonai Nemzeti Színház művészei.

19 órakor a népszerű Halott Pénz formáció egyik tagja, Járai Márk ad ingyenes akusztikus koncertet a Roncsbár koncerttermében. Őt követi 20 órakor a Kávészünet zenekar, akik a DebreSlam előadóival kiegészülve mutatnak be megzenésített verseket a színpadon. 21 órakor a 2016-os Nagyszínpad tehetségkutató győztes zenekara, a Bohemian Betyars ad koncertet.

A Roncsbár teljes Emlékezz velünk 1956/2016 programsorozata ingyenesen látogatható!

A 60. évforduló alkalmából rendezett emléknap idején az 56-os programok résztvevőit a Roncsbár vendégül látja egy zsíros kenyérre almával, és egy házi szörpre 14.30 és 18.00 óra között. 15 órakor tálalásra kerül a szintén ingyenes 100 adag paprikás krumpli, amit érkezési sorrendben lehet elfogyasztani, a kondér erejéig.

Instagram-játék

Nyerj páros koncertbelépőt a Roncsbár idei koncertjeire! Nincs más teendőd, mint október 16. és október 23. között fotót készíteni a Roncsbárban (vagy előtte) 1956-os témakörben. Ez lehet valamelyik film jelenete, díszlet vagy saját alkotás is. A fotót töltsd fel az Instagramra és használd a #roncsbar56 hashtaget. A legjobb alkotásokat páros koncertjeggyel díjazzuk az októberi-novemberi programból.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
A Civaqua-program első nagy víztározója sok lehetőséget rejt magában.
Hirdetés
Hirdetés
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Elkezdődött az izzók kiosztása.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!