Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féláron utazhatunk a Szigetre

| 2016. 08. 09. | 17:34:00
Vonattal, bárhonnan belföldről.
Féláron utazhatunk a Szigetre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START az augusztus 10-17. között zajló „Sziget Fesztivál 2016” rendezvényre utazóknak. A kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető Budapest-Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, Kelenföld és Kőbánya-Kispest állomásra. A Sziget Fesztiválra való utazás, illetve hazautazás során zsúfoltság alakulhat ki egyes vonatokon, ezért a MÁV-START helyjegyváltást javasol. A fesztivál végén a hazajutás megkönnyítésére a vasúttársaság Bécsig mentesítő járatot állít forgalomba.

Vásárlásnál jelezni kell

Az utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon érvényes. Első osztályú utazás esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, illetve meg kell váltani az igénybe vett vonat típusának megfelelő pót-, illetve helyjegyet is. Jegyváltáskor jelezni kell a pénztárnál, hogy az utas a „SZIGET 2016” rendezvényre utazik, így jogosult a félárú alkalmi menettérti menetjegy vásárlására. A kedvezmény legkorábban a rendezvény első napját megelőző napon, azaz augusztus 9-től vehető igénybe, a visszautazást pedig a rendezvény utolsó napját követő napon, azaz augusztus 18-án éjfélig kell befejezni.

Visszautazáskor a karszalagot fel kell mutatni

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a belépő (karszalag) felmutatásával, vagy az alkalmi menettérti jegy rendezvény helyszínén történő lebélyegeztetésével érvényes. A bélyegzés helyszíne a „Sziget városközpontban” található MÁV-START-os mobilpénztár-autónál lesz, ahol nemzetközi menetjegyváltásra is lehetőség nyílik. Ennek nyitvatartási ideje: augusztus 10-16. között 11-20 óráig – augusztus 17-én viszont már nem lesz pénztár a Szigeten! A bélyegzés elmulasztása vagy a karszalag hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a menetjegy-ellenőrzést végző jegyvizsgáló a vonaton teljesárú menetjegyre egészíti ki, és a kiegészítést menettérti útra számítja fel. A kedvezményt a GYSEV nem biztosítja.

A rendezvény ideje alatt a helyszínen a MÁV-START mobilpénztár-autónál 20 százalékos kedvezményű menetjegyek válthatók a MÁV-START szolgáltatási területén bármely viszonylatra, igény szerint egy útra vagy menettérti útra.

Mentesítő járatot is indítanak

A rendezvényről hazatérők könnyebb eljutása érdekében augusztus 17-én 12:40-kor a MÁV-START Sziget-mentesítő vonatot indít Budapest-Keleti pályaudvartól Bécsig, mely útközben Kelenföldön (12:53), Győrben (14:00) és Hegyeshalomban (14:27) áll meg. A részletekről a pénztárakban, a személyes ügyfélszolgálatokon és telefonon (MÁVDIREKT +36 (1) 349 49 49) lehet érdeklődni.

Naprakész vasúti információkért töltse le Vonatinfo applikációt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.