Hirdetés

Debrecenben romantika eladó

civishir.hu

2016.06.29. 13:27

Debrecenben romantika eladó

Bukta Imre képzőművész kiállítását ajánljuk.

Hirdetés

Hirdetés

Bukta Imre a Sesztina kiállítótermében bemutatott legújabb munkái – ha tematikailag nem is mellőzik teljesen a vidéki ember helyét a mai magyar társadalomban – nem a tartalmi elsődlegességen, hanem inkább az egyszerű, sajátos falusi életképek festőiségére törekszenek. Ám ezekben az alkotásokban benne rejtőzik Bukta folyamatosan változó, fejlődő, gazdagodó motívumvilága, melyet nagyon szűk földrajzi területen, a Heves megye perifériáján fekvő Mezőszemerén, lakóhelyén gyűjt.

Bemutató kiállításai nemcsak azért izgalmasak, mert rendszerint új témakört érintenek a művei, hanem azért is, mert a képalkotási módszerén folyamatosan változtat, fejleszt, kísérletezik, új technikákat emel alkotói módszerei közé. A mostani kiállítás darabjai papír és vászon alapú síkképekből állnak, olyan vizuális lírákból, amik zömét már az idei évben készített művek adják.

Azonban  kiállításra kerülnek azok az 1995 körül született már-már absztrakcióba hajló alkotások, amik meglepetésként kerültek elő a művész műterméből.

Megnyitó: Sesztina Galéria, július 1. péntek, 18 óra.  A kiállítást megnyitja Kónya Ábel képzőművész, a MODEM vezető kurátora. Közreműködnek a Debreceni Tóth Árpád Gimnázium drámatagozatos diákjai.

 A kiállítás július 26-ig látható.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.