Hirdetés

Hétvége a nosztalgia jegyében a kisújszállási Kumániában

civishir.hu

2020.01.29. 11:45

Hétvége a nosztalgia jegyében a kisújszállási Kumániában

Hagyományos nagykunsági disznótorra várja az érdeklődőket február 15-én a

Hirdetés

Régen minden jobb volt! – halljuk gyakran szüleinktől, nagyszüleinktől, akik rendszerint nosztalgikus élménnyel tekintenek vissza a múltba, hogy felidézzék gyermekkoruk, fiatalságuk egy-egy kedves időtálló emlékét. Azok, akik az 50-60-70-es években vidéken nőttek fel, emlékeik idővonalán minden bizonnyal megjelenik egy-egy jó hangulatú disznótor képe is.  Anno a falusi népszokások közül ugyanis ez volt az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény.

A tradíciót mára kevesen őrzik, bár ahogy a mondás is tartja:

A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!

E gondolat mentén szervezi meg évek óta népszerű disznótoros hétvégéjét a Hotel Kumánia is, melyen a résztvevők személyesen megélhetik egy igazi falusi disznótor páratlan hangulatát! E régi hagyomány reneszánszát éli, mára a városi emberek számára népszerű turisztikai és hagyományőrző élménnyé vált.

A kisújszállási komplexum családias környezetben lévő tágas, csónakázó tóval és romantikus faházakkal ellátott kempingjében a hagyományoknak megfelelően reggel fogópálinkával kezdődik a program. A Kumánia emellett természetesen disznótoros hagymás vért tartalmazó reggelivel, ebédre orjalevessel és sültekkel, valamint kóstolócsomaggal is szolgál vendégei számára. Akik pedig a hosszú, gasztronómiai és közösségi élményekkel teli nap után pihenésre és kényeztetésre vágynak a komplexum hotelében, valamint gyógy- és strandfürdőjében szintén megtehetik február 15-én. 

PRKisújszállásKumánia

Szóljon hozzá!

Hirdetés