Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindig van lejjebb: Zalaegerszegen is égett a Loki

| 2022. 08. 30. | 23:43:00
A debreceniek a végére összezuhantak...
Mindig van lejjebb: Zalaegerszegen is égett a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bajnokságban még nyeretlen – négy szerény döntetlent és egy vereséget elkönyvelő – DVSC a Zalaegerszeg otthonába látogatott kedden este, amikor azt várta a tábora, hogy végre lesz egy szép estéje. Várhatta...

Joao Janeiro kihagyta a kezdőből Dzsudzsákot, helyette Varga József kapott lehetőséget – minden bizonnyal a védekezést akarta ezzel is erősíteni a portugál. Ehhez képest a ZTE első akciója során mattot kapott a Loki. Németh ugrott ki négy debreceni védő közül, Hrabina is rosszul mozdult ki, így a Zete-játékos könnyedén emelt a kapuba (10).

A gól után összekapta magát a Loki, vagy legalábbis megpróbált támadni, és el is jutott a zalai kapuig, de ott elfogyott a tudomány. Báránynak egy lepattanóból adódott egy komolyabb lehetősége, de a lövését blokkolták a védők. A mezőnyben kiegyenlített játék zajlott, vagy talán a debreceniek birtokolták többet a labdát a félidő végéig – a Loki jelenlegi állapotában ez is felért egy kisebb sikerrel…

A 40. percben Bárány sérülés miatt cserét kért, helyére a keret másik görögjét, a DVSC-ben debütáló Alekszandrosz Kiziridiszt küldte csatasorba Janeiro. Még labdához sem ért a hellén, amikor Hrabina nagy bravúrja mentette meg az újabb góltól a hajdúsági együttest, mert a védők elfeledkeztek Gergényiről, aki 15 méterről, senkitől sem zavartatva helyezett rosszul. Így örülhettünk, hogy csak egygólos hátrányban vonultak a kedvenceink az öltözőbe az első 45 perc után.

Szünet után immár Dzsudzsák Balázzsal futott ki a Loki a pályára, a copfos görög, Neofitidisz helyett. Kétségtélen, hogy aktívabbá vált a debreceni támadójáték, de eredményesség ehhez nem párosult. A piros-fehérek próbáltak nyomást helyezni a hazaiakra, akik a két légiósuk, Meshack és Manzinga révén kontrákkal operáltak. Dzsudzsákék bosszantóan sok pontatlansággal szőtték a támadásaikat, de a zalaiakat sem vajlábú labdazsonglőrök erősítették…

Bár nem „érett”, mégis megszületett az egyenlítés! A 60. percben, bal oldali szöglet után egy lecsorgó labdát Deslandes vágott közelről a zalai kapuba (11)! Sajnos nem sokáig örülhettünk. Öt perccel később egy bal oldali szöglet után Lesjak a nem sokkal korábban csereként beállt Farkas mellől, tíz méterről fejelt Hrabina kapujába (21).

A gól „megfogta” a Lokit, és kis híján növelte előnyét a ZTE: Mocsi távoli bombáját a bal kapufa segítségével hatástalanította Hrabina a 71. percben.   

A hazaiak vezető gólja után szinte momentuma sem akadt a Lokinak, amely ritmust váltó ZTE ellen még védekezni sem volt képest, nemhogy támadni. A 80. percben a debreceni védelem jobb oldala adta meg magát a kék-fehéreknek: Tajti beadása után Ikoba lőtt közelről a kapuba (31).

Ezzel eldőlt, hogy a DVSC a hatodik bajnokiján sem tudja megszerezni első győzelmét a bajnokságban, de még csak pontot sem szerez, azaz tovább tart a vesszőfutása, és egyre nagyobb bajba kerül. A végén a teljesen összeesett debrecenieknek még a negyedik gólt is megszerezte a Zete Gergényi révén (41), hogy még a kést is megforgassák bennünk. A legvégén Bévárdi gólja csak a szépségtapaszt jelentette (42).

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Sok csapadék esett, így feloldhatták a korlátozást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.